Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra tavlan: ”Tror man är bättre än så”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

Djurgården började bäst på Hovet men efter att Mantas Armalis släppt in ett av säsongens mest bisarra mål var det Rögle som tog över och till slut kunde vinna med 3-0.

– Slumpen ska ha sitt varje säsong. Man tror ju alltid när man ser klipp på sådant här att man är bättre än så, säger Armalis efter matchen. 

Andra perioden började jämnt efter ett stort Djurgårdsövertag i den första. Då slog Adam Edström i Rögle till med ett chansskott, som ställde Mantas Armalis i Djurgårdsmålet helt och hållet. 

Armalis räddade skottet men styrde sedan in den i eget mål via skridskon efter att helt ha tappat uppfattningen om var pucken befann sig.

– Jag tycker att jag styr ut den via sargen och sen ska den studsa vidare mot hörnet. Men den tar väl på någon skarv och så tror jag att den fastnar på min vänsterfot, säger en uppgiven djurgårdsmålvakt efter matchen.

Han fortsätter:

– Slumpen ska ha sitt varje säsong. Man tror ju alltid när man ser klipp på sånt att man är bättre än så. Men det räcker inte med att man läser fysik, pucken kan ju studsa hursomhelst.

Brithén får vänta

Rögle tog sedan över tillställningen. Efter en fin period kunde Leon Bristedt kedjekamraten Adam Tambellini som utan några större problem kunde sätta dit sitt elfte mål för säsongen. 

Djurgården kom, efter en riktigt tung period, från två raka segrar där stockholmarna spelat upp sig rejält. Hemmalaget inledde också bäst men kunde inte få hål på Christoffer Rifalk som verkar ha tagit med sig sitt fina spel från Tre Kronor. 

Ted Brithén, som nyligen gjort comeback i Rögle efter spel i Schweiz, får vänta på sina första poäng sedan återkomsten. Trettioåringen fick ett fint läge i andra perioden för att sätta 3-0 men pucken smet strax utanför Mantas Armalis vänstra kryss.

I tredje kunde sedan Olli Palola punktera matchen när han, direkt från utvisningsbåset, skapade ett två mot ett-läge. Väl där visade 32-åringen på ordentligt kyla när han väntade ut Armalis och kunde sedan enkelt lägga in 3-0 bakom en bortgjord djurgårdsmålvakt.