Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Biljettrusning – sålde slut på två minuter(!)

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rögle BK sålde slut Skånederbyt mot Malmö på bara ett par minuter, och Malmö har snart sålt ut arenan när Växjö kommer på besök i första matchen sedan samhället öppnar upp igen.

Intresset för hockey är på topp i Skåne.

– Att det skulle gå så här fort hade vi väl kanske inte vågat räkna med, säger Peter Ekholm, presschef i Rögle.

Ingen vill minnas den, men alla minns den.

Spökmatchen den 12 mars 2020, då Rögle och Malmö möttes i en öde arena i Ängelholm. Det var första matchen sedan pandemin slog till, och var också starten för ett hockeysverige som i stort sett varit helt utan publik de senaste 18 månaderna.

Men nu är det dags igen.

Symboliskt nog så blir Rögles första match, på grund av ombyggnationen, mot just Malmö den 9 oktober.

Under tisdagen så släppte klubben de första biljetterna för säsongen.

Resultat? Derbyt såldes slut direkt.

– Det är så klart otroligt roligt att kunna välkomna fansen tillbaka till Catena Arena. Att det är ett sådant sug efter hockey i regionen är ännu roligare, säger Peter Ekholm.

Sug efter hockey är orden.

För åtta mil söderut kommer premiären efter öppningen när Växjö Lakers kommer till Malmö Arena under torsdagen.

Firar 50 år som klubb

Till den matchen har biljetterna också gått åt som smör, och då i betydligt större omfattning.

Eftersom Redhawks firar 50 år, så har klubben tillsammans med arenan sänkt priset till just den här öppningsmatchen, till 50 kronor, i syfte att få tillbaka publiken direkt.

– Det har varit en total nedstängning, bortsett de här första matcherna. Vi måste ändå vara ödmjuka och få folk att hitta tillbaka hit. Det går inte att leva i en drömvärld. En rimlig målsättning för oss var att få hit 10.000 åskådare, säger Marcus Larsson, kommersiell chef i Malmö Redhawks.

Är det slutsålt nu?

– Vi hade blockerat ett hundratal platser av olika skäl, men de har vi släppt upp nu, så det är vad som återstår till en full arena, och det känns riktigt bra. Vi vill att folk ska få känna på känslan att se livehockey igen, säger Larsson.

Nu har Malmö Redhawks släppt upp biljetter för en månad framöver. Normalt sett brukar match två till sex vara de mest svårsålda biljetterna på hela säsongen, när fotbollssäsongen fortfarande pågår, men man har försiktigt förhoppningar om att kunna ha ett stort intresse.

I Ängelholm rullar det inte bara på till Skånederbyt, utan även de övriga matcherna.

Till de matcherna man släppte upp utöver derbymatchen, har man sålt biljetter också.

– Det är ett gott betyg till laget. De bjuder på underhållning som gör att våra supportrar vill komma hit och titta, säger Peter Ekholm hos Rögle.

Har ni känt någon oro över att publiken vant sig vid tv-tittande och inte ska komma tillbaka? 

– Man vet ju aldrig, men uppenbarligen så är det inte så. Sedan skulle jag inte säga att vi har känt någon oro, jag vet att Rögles supportrar vill vara här och titta. Vi har inte känt någon oro på det sättet utan det har mer varit en fråga om att det verkligen är folk som vill komma hit.