Daniel Sylwander gjorde Rögles mål i matchen. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNDaniel Sylwander gjorde Rögles mål i matchen. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Daniel Sylwander gjorde Rögles mål i matchen. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Besvikelse efter Rögleförlust: ”Vi borde visa mer attityd”

Publicerad

Rögle BK inledde försäsongsmatchandet med förlust.

Tingsryd vann säsongspremiären med 2–1.

– Jag tycker att killarna borde visat lite mer attityd för att vinna matchen, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

Rögle BK saknade stjärnvärvningen Juhamatti Aaltonen som ansluter senare, men flera andra nyförvärv var med på isen i träningsmatchen mot allsvenska Tingsryd. Bland annat nye finske målvakten Ville Kolppanen, backen Craig Schira och nye lagkaptenen Ted Brithén som gjorde sin comeback i Rögletröjan.

Ville Kolppanen imponerade i sin debut, men kunde ändå inte förhindra en Rögleförlust.

Tingsryd tog ledningen i den andra perioden genom MIkael Frycklund. Den ställningen stod sig till slutet av den tredje perioden när Jacob Dahlström gjorde 2–0 när Rögle chansat med att ta ut målvakten.

Rögle vann skotten med 31–25, men tröstmålet kom sent genom Daniel Sylwander som reducerade med bara 1.33 kvar att spela.

– Jag tycker vi spelade komplicerat när vi fick målchanser. Det måste vi göra mycket bättre i framtiden, spela mycket rakare på mål och jobba hårdare på mål. Vi vinner skotten, var lite desperata i slutet. Jag saknade lite adrenalin för att vinna matchen, säger Anders Eldebrink till Helsingborgs Dagblad.

Närmast åker Rögle till Tyskland där man kommer spela tre matcher på fyra dagar.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag