Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Besvikelsen: ”Vi har inte kraften att svara”

Samuel Johannesson i duell mot Frölundas Simon Edvinsson under lördagens match, som Frölunda vann med klara 4-1.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/MALMÖ. Nio raka segrar mot toppkonkurrenten Frölunda fick räcka.

Rögle förlorade lördagens toppmöte i Göteborg med tydliga 4-1.

Efteråt var det besvikna miner hos de skadeskjutna gästerna

– Det är synd att vi inte tog en tionde, säger Samuel Johannesson.

Rögle bröt sin dystra trend i Göteborg redan i november 2018. Där och då tog skåningarna sin första vinst borta mot Frölunda sedan våren 1994 efter mål av Daniel Zaar och kultspelaren Olle Liss.

Sedan dess har Rögle gjort en vana av att ofta besegra Frölunda, såväl hemma i Skåne som borta i Göteborg.

Faktum är att inför lördagens toppmöte hade ängelholmarna vunnit nio raka (!) matcher mot Frölunda, medräknat både SHL och CHL.

Men nej, det blev ingen tionde raka seger. 

Med en evighetslång skadelista räckte Rögle inte till i Scandinavium – Frölunda stod för en gedigen insats och vann till sist med klara 4-1

– Jag visste att vi hade några i rad men jag hade inte riktigt tänkt på det så. Det var synd att vi inte tog en tionde nu, säger Samuel Johannesson, som i vanlig ordning formerades i backpar ihop med Samuel Jonsson.

Du har varit med hela sviten, har det märkts på isen att det varit något speciellt för Frölunda att möta er? 

– Nej, men vi har väl hitta ett sätt att spela mot dem där vi är effektiva och skapar kontringar och har lyckats göra mål och stänga ner dem där de är duktiga. Det är lite tillfälligheter, men vi har ofta spelat bra mot dem.

Förlusten till trots fick Rögle en bra start på lördagens toppmöte. Ängelholmarna gled av isen med en 1-0-ledning efter den första perioden sedan Dennis Everberg skjutit ledningen till de grönvita.

”Det är mycket känslor när vi spelar”

Men med spelare som Eric Gelinas, Erlend Lesund, Ted Brithén, Adam Edström, Ludvig Larsson och Tony Sund på frånvarolistan lyckades Rögle inte bevara sin ledning.

För ovanlighetens skull släppte skåningarna till och med in ett sent mål i den tredje perioden i spel sex mot fem

Nu började det som vanligt med misstag från dem och mål. Kände ni att ”nu tar vi dem igen?”

– Ja, men lite så. Det är vår styrka att vara effektiva på våra chanser sedan så slarvar vi lite och låter dem få lite för mycket tryck. Vi skapar några chanser som vi inte gör mål på. 

– De är ett starkt defensivt lag så det var svårt att hitta kvitteringspuckar i tredje perioden, konstaterar Samuel Johannesson.

Vad var själva huvudanledningen till att Frölunda vann?

– De spelade med mer fart och var bättre överallt, skulle jag säga. Passningar, fart och långa anfall. Det tröttar ut oss och vi har inte riktigt kraften till att svara tillbaka. 

Torsken till trots är Rögle kvar som SHL:s serieledare med 61 inspelade poäng på 32 omgångar. Den grönvita formen har dock lämnat lite att önska den sista tiden och Rögle har förlorat fem av sina tio senaste tävlingsmatcher.

Ängelholmarna får chans till revansch först i den näst sista omgången, när Frölunda kommer på besök till Catena arena för det allra sista grundseriemöte mellan de två lagen. 

– Det är mycket känslor när vi spelar mot Frölunda och det är klart vi vill vinna till varje pris. Men i dag räckte det inte och vi har en ny match på måndag så det är bara att ladda om till den, säger Samuel Johannesson.

Och bygga upp en ny svit mot någon annan?

– Ja, eller hur!

TV: Se målen och höjdpunkterna fårn matchen