Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Stjärnorna aktuella för spel igen

Ted Brithén utgick mot Skellefteå.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Adam Edström utgick under den andra finalmatchen mot Växjö Lakers.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Ted Brithén har missat båda finalerna mot Växjö Lakers. Samtidigt utgick forwardsjätten Adam Edström under den andra bataljen. 

Men inför torsdagens hemmamöte är båda aktuella för spel.

– Jag är försiktigt optimistisk, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.

Ted Brithén återvände hem till nordvästra Skåne och Rögle i mitten på februari

Den 30-årige centerstjärnan hann med åtta grundseriematcher, innan allvaret skruvades upp ytterligare och slutspelet tog vid. 

Brithén fanns till en början på isen både under matchserien mot Frölunda och mot Skellefteå. Men under den fjärde semifinalen tvingades Brtihén utgå efter att han fått en smäll mot huvudet i samband med en duell med Pär Lindholm.

Sedan dess har Ted Brithén bland annat missat de två första SM-finalerna mot Växjö Lakers. Men på onsdagen var Brithén återigen i träning och det finns hopp om att han ska kunna spela redan på torsdag.

– Jag är försiktigt optimistisk om Ted. Sedan tar vi beslut om speltid på matchdagen, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.

Edström utgick sist: ”Fick bra svar”

En annan Röglespelare som dragits med skada är forwardsjätten Adam Edström. 20-åringen har varit ett av Rögles stora utropstecken under slutspelet, med sex poäng på elva matcher.

Under den andra finalmatchen mot Växjö tvingades Edström utgå efter att han träffats av en puck vid knävecket. Onsdagens träning följde 20-åringen från läktaren - men även han är aktuell för spel.

– Han undersöktes i går och vi fick bra svar där. Vi har förhoppningar att han kan spela i morgon, berättar Christopher Alvengrip, som inte vill försöka bedöma hur stora chanserna till speltid är:

– Hur bedömar man det? Vi får väl se, antingen spelar han eller inte. Det är väl 50/50.

Stjärnorna missade sista träningen

Under onsdagens träning saknades också målvakten Christoffer Rifalk och den hårdskjutande backen Eric Gelinas. 

Men det handlar inte om några skador.

– Det är tätt med matcher och det har det varit ganska länge. Vi gjorde det som var bäst för dem, så kommer de vara hundra procent i morgon, säger Alvengrip.