Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Han har ingen framtid i laget

Juhamatti Aaltonen. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Chris Abbott. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Finske stjärnforwarden Juhamatti Aaltonen har ingen framtid i Rögle BK.

Det gör sportchefen Chris Abbott klart för i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

– Juhamatti har visat tidigare att han är fantastisk hockeyspelare, men inte i Rögle denna säsongen. Jag har tagit ett beslut att satsa på de spelare som ger oss störst chans att vinna, säger sportchefen.

Chris Abbott uttalande kommer kort efter det att Juhamatti Aaltonen till matchen mot Brynäs petats helt ur matchtruppen. Han meddelar att finländaren inte heller kommer att vara ombytt till lördagens hemmamatch mot Örebro.

Abbott antyder att Aaltonen inte visat tillräcklig karaktär på isen.

– Jag säger att jag har stor tro på spelare som har rätt motivation och intentioner. Ta vårt nyförvärv Olle Liss, som efter första matchen pratade om vilket privilegium det är att spela här, framför den här publiken. Det är en inställning jag förväntar mig från alla.

Fortsätter betala lönen

Följdfrågan från Helsingborgs Dagblad blir ifall sportchefen fattat ett beslut angående Aaltonens framtid i Rögle. Sportchefen ger ett tydligt svar.

– Ja, det är korrekt.

Aaltonen tränar tills vidare med Rögle och klubben betalar hans lön, men Abbott berättar fortsättningsvis att det nu är upp till spelaren och hans representanter att hitta en ny klubb.