Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Fasth avslutar karriären

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Viktor Fasth avslutar karriären.

Det meddelar den 38-årige hockeymålvakten under tisdagskvällen.

– Hjärtat vill, men inte kroppen, säger han till Smålandsposten.

Viktor Fasth slog igenom sent, han skrev på sitt första SHL-kontrakt som 28-åring. Därefter gick allting snabbt. Redan våren efter sin första SHL-säsong vad han med och vann VM-silver med Tre Kronor innan han 2012 flyttade till nordamerika och spel i Anaheims och Edmontons NHL-organisationer. 

Efter åren följde två år i KHL innan Fasth flyttade hem till Sverige och Växjö Lakers inför säsongen 17/18. Under sina fyra avslutande år i Växjö vann Fasth två SM-guld.

– Vi hade om inte det bästa så ett av de allra bästa lagen som spelat i SHL. För mig var det otroligt viktigt att inte komma hem och runda av någonting utan fortsatt prestera på topp, säger Viktor Fasth till Smålandsposten. 

Viktor Fasth avslutar karriären 

Precis som 2021 missade Viktor Fasth de avgörande finalmatcherna på grund av en skada. I våras fick Erik Källgren rycka in, 2018 var det Viktor Andrén som vaktade Växjös mål när Fasth var skadad. 

– Självklart vill man stå mellan stolparna när slutsignalen går, men vi vann och någonstans räcker det för mig. Det är vinsten som gäller, det är laget för jaget, och som Viktor (Andrén) spelade fanns det inte på världskartan att ändra på något i finalen, säger Viktor Fasth.