Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Då kan stjärnan debutera

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Noah Welch värvades till Växjö Lakers för ett par veckor sedan.

Men än har guldhjälten från 2015 kommit att debutera för laget.

Och debuten kommer att dröja - till kvällens match finns han inte heller med. 

– Han kommer vara aktuell för spel från den 28 oktober, säger Sam Hallam.

Våren 2015 blev en enda lång fest för Växjö Lakers som i klubbens första SM-final också kom att få lyfta bucklan för allra första gången.

Stor hjälte då var backgiganten Noah Welch som också utmärktes till hela slutspelets mest värdefulla spelare. Efter det lämnade han klubben, och har sedan dess spelat i såväl Modo Hockey som Malmö Redhawks.

Men för ett par veckor sedan presenterades den amerikanska backen som klar för återkomst till just Växjö - och lagets supportrar har sedan dess väntat på Welchs debut. 

Inte med i kväll - eller i helgen

Den första rapporten var att Welchs debut skulle komma vid den gångna helgens dubbelmöten med Karlskrona HK men så blev det inte.

Och inte heller till kvällens hemmamöte med Malmö Redhawks kommer Welch att finnas med på isen. Debuten dröjer ytterligare en vecka. 

Något Sam Hallam bekräftar.

– Han kommer att vara aktuell för spel från den 28 oktober. 

Nobbade Luleå Hockey

På lördag åker Växjö till Norrbotten för att ställas mot Luleå Hockey - det lag som också jobbade för att Noah Welchs underskrift, men som backen nobbade för chansen att kunna vinna SM-guld.

– Jag hade två valmöjligheter men kom till slut fram till att Växjö Lakers är det laget jag kommer kunna få bäst chans att vinna ännu ett mästerskap med, sa Noah Welch då.


LÄS OCKSÅ: Welch nobbade drömlön i Luleå