Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Stjärnan lämnar Rögle

Niklas Hansson blir nästa stjärna att lämna Rögle.

Den 26-årige backen utnyttjar möjligheten att lämna för spel utomlands.

– Det har varit en fantastisk härlig tid och jag har många väldigt bra vänner, säger Niklas Hansson till Rögles hemsida.

SportExpressen har sedan tidigare avslöjat att backstjärnan är klar för Zug

Niklas Hansson vände hem från Nordamerika och Texas Stars inför säsongen 2019/20. Den landslagsmeriterade backen stod för 21 poäng på 41 SHL-matcher under sin comebacksäsong i Ängelholm.

Årets säsong gick ännu bättre, både för Niklas Hansson själv och för Rögle. 26-åringen bildade ett stabilt backpar med Samuel Jonsson och följde med Rögle hela vägen till SM-final.

– Det var ett svårt beslut att ta, men som jag resonerat, det är en möjlighet för mig och testa på det här och spela i en toppliga i Europa. Det är inte alla som får chansen och man vet inte hur många gånger man får en sådan chans. Det är också ett läge som passar bra för mig och familjen. Det är ett beslut som hela familjen står bakom, säger Niklas Hansson.

”Har varit två fantastiska år”

SportExpressen har sedan tidigare avslöjat att Niklas Hansson framöver kommer fytta till Schweiz för spel med mästarklubben Zug.

Där återfinns bland annat Röglebekantingen Dan Tangnes, som är klubbens huvudtränare.

– Det har varit två fantastiska år. Jag hade ett bra snack med Chris om att komma hem och vinna. Första året fick vi inte chansen att spela slutspel, men vi hade ett bra lag och det var ett bra år både för laget och för mig individuellt. I år fick vi chansen, men var tre matcher kort. Utvecklingen har varit bra för både mig och laget. Det har varit en fantastisk härlig tid och jag har många väldigt bra vänner här, säger Niklas Hansson.

Niklas Hansson påbörjade sin hockeybana i småklubben Jonstorps IF, innan han tidigt flyttade vidare till Rögle. Han debuterade i dåvarande Elitserien redan säsongen 2012/13, men fick sitt riktiga genombrott först året efter.

”Jag stänger inga dörrar”

Under sin karriär har Niklas Hansson även representerat HV71, både som kontrakterad spelare och på lån från Texas Stars.

– Jag vill tacka Niklas för hans tid här i Ängelholm. Jag är också väldigt glad för hans skull. Jag hoppas att vi får en chans att jobba ihop i framtiden. Han har visat sig vara en av SHL:s bästa backar. Vi önskar honom stort lycka till, säger sportchef Chris Abbott.

Niklas Hansson säger till Rögles hemsida att han inte utesluter en tredje sejour i klubben någon gång i framtiden.

– Jag stänger inga dörrar. Vi kommer nog ha kontakt med Rögle under resans gång. Det är ingen kontakt jag inte kommer släppa.