Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Rögle bryter med back

Cade Fairchild lämnar Rögle. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Rögles sportchef Chris Abbott och klubbdirektör Marcus Thuresson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto in.

Då bryter Rögle kontraktet med backen Cade Fairchild.

Rögle BK fortsätter bygga om i sin trupp för att klättra i SHL-tabellen.

Under tisdagen tränade klubbens två senaste nyförvärv, Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto, för första gången med klubben.

Samtidigt väljer SHL-jumbon att bryta kontraktet helt med backen Cade Fairchild.

Amerikanen, som gjorde 30 poäng på 50 grundseriematcher under sin första säsong i Rögle i fjol, har inte varit uttagen i truppen de senaste veckorna. KvP:s hockeybloggare MrMadhawk har också berättat att Rögle letat efter en ny klubbadress för Fairchild.

– Vi har kommit överens om att avbryta samarbetet. Det har skett en hel del förändringar i sportens värld den senaste tiden där vi valt att gå i en annan riktning men Cade har hanterat det på ett väldigt professionellt sätt, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Tvingas till operation

Till Helsingborgs Dagblad säger Cade Fairchild att det inte blir mer spel överhuvudtaget den här säsongen.

– Jag ska operera min axel och med tanke på hur allt har blivit är det lika bra att åka hem till USA. Det blir en lång rehabilitering på minst sex månader och jag hade inte kunnat spela mer den här säsongen ändå, säger Cade Fairchild till tidningen.

Sedan Chris Abbott tog över som sportchef i Rögle har man nu värvat tre spelare, Ben Youds, Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto, men också släppt Almen Bibic och Fairchild.

Sänder det ett budskap till spelarna att ingen är säker?

– Jag vill inte att det ska tolkas som ett hot. Spelarna vet att vi är med dem, men vi har också förväntningar. Jag vill ha spelare här och Cam vill jobba med spelare som vill tävla i varje byte och bli så bra spelare som de kan vara. Killarna förstår det. Jag tror inte det behöver sägas att om det inte är det vi får så blir det andra spelare som ger oss det, säger Chris Abbott.

Funderar du på ytterligare förändringar?

– Jag kan ärligt säga att jag inte vet. Vi fortsätter utvärdera vad vi behöver och var vi är som lag men jag är väldigt nöjd med spelarna vi har. Om alla spelarna köper att lagets framgång ger personlig framgång för spelarna så kommer alla bli framgångsrika.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!