Cade Fairchild lämnar Rögle. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNCade Fairchild lämnar Rögle. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Cade Fairchild lämnar Rögle. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Rögles sportchef Chris Abbott och klubbdirektör Marcus Thuresson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRögles sportchef Chris Abbott och klubbdirektör Marcus Thuresson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rögles sportchef Chris Abbott och klubbdirektör Marcus Thuresson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Bekräftat: Rögle bryter med back

Publicerad
Uppdaterad

Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto in.

Då bryter Rögle kontraktet med backen Cade Fairchild.

Rögle BK fortsätter bygga om i sin trupp för att klättra i SHL-tabellen.

Under tisdagen tränade klubbens två senaste nyförvärv, Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto, för första gången med klubben.

Samtidigt väljer SHL-jumbon att bryta kontraktet helt med backen Cade Fairchild.

Amerikanen, som gjorde 30 poäng på 50 grundseriematcher under sin första säsong i Rögle i fjol, har inte varit uttagen i truppen de senaste veckorna. KvP:s hockeybloggare MrMadhawk har också berättat att Rögle letat efter en ny klubbadress för Fairchild.

– Vi har kommit överens om att avbryta samarbetet. Det har skett en hel del förändringar i sportens värld den senaste tiden där vi valt att gå i en annan riktning men Cade har hanterat det på ett väldigt professionellt sätt, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Tvingas till operation

Till Helsingborgs Dagblad säger Cade Fairchild att det inte blir mer spel överhuvudtaget den här säsongen.

– Jag ska operera min axel och med tanke på hur allt har blivit är det lika bra att åka hem till USA. Det blir en lång rehabilitering på minst sex månader och jag hade inte kunnat spela mer den här säsongen ändå, säger Cade Fairchild till tidningen.

Sedan Chris Abbott tog över som sportchef i Rögle har man nu värvat tre spelare, Ben Youds, Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto, men också släppt Almen Bibic och Fairchild.

Sänder det ett budskap till spelarna att ingen är säker?

– Jag vill inte att det ska tolkas som ett hot. Spelarna vet att vi är med dem, men vi har också förväntningar. Jag vill ha spelare här och Cam vill jobba med spelare som vill tävla i varje byte och bli så bra spelare som de kan vara. Killarna förstår det. Jag tror inte det behöver sägas att om det inte är det vi får så blir det andra spelare som ger oss det, säger Chris Abbott.

Funderar du på ytterligare förändringar?

– Jag kan ärligt säga att jag inte vet. Vi fortsätter utvärdera vad vi behöver och var vi är som lag men jag är väldigt nöjd med spelarna vi har. Om alla spelarna köper att lagets framgång ger personlig framgång för spelarna så kommer alla bli framgångsrika.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag