Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Malmö Redhawks förstärker

Foto: Markus Fischer via www.imago-images.de / Imago Sportfotodienst
Foto: Uwe Anspach / DPA

Kvällsposten kunde under onsdagskvällen avslöja att Malmö Redhawks var överens med finländske forwarden Jan-Mikael Järvinen.

Idag bekräftar klubben att han skrivit på.

– I honom får vi en spelare som kan spela både som center och ytterforward, som kommer att kunna bidra i det offensiva spelet samtidigt som han tar ansvar defensivt, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Vid lunchtid i går gick Redhawks ut med nyheten att forwarden Nicolai Meyer lämnar. Detta bara några dagar efter att han gjort succé vid en försäsongsmatch mot Leksand och såg sig själv vara redo att göra en bättre säsong. 

Men han blev i stället klar för finska Ässät och jakten på en ersättare tog fart.

Klubben har fått napp, snabbt och får det i Adler Mannheim.

32-årige Järvinen har skrivit på ett kontrakt för denna säsongen.

– Vi har fått väldigt goda vitsord från flera olika håll och har själva följt honom under en längre tid. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta för oss i SHL, säger Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

”Är exalterad”

Järvinen själv:

– Jag är exalterad över att komma till klubben och bli en del av laget. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla killarna och att komma i gång och spela. Det är en grupp med duktiga hockeyspelare och jag hoppas kunna prestera mitt bästa spel under säsongen.