Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar: Värvar svenskamerikan

Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Joakim Ryan är nu officiellt klar för Malmö Redhawks.

Värvningen som Kvällsposten kunde berätta om tidigt i maj, är bekräftad av klubben, sedan NHL-säsongen tagit slut för Carolina Hurricanes.

– Jag har alltid känt att det är Malmö som gäller om jag skulle flytta till Europa, säger Joakim Ryan.

Den snart 28-årige backen har bott i USA i stort sett hela sitt liv, men under en kortare period som barn bodde han i Sverige, i samband med att hans mamma hade ett jobb som förbundskapten för det svenska tennislandslaget.

Då spelade Ryan i Malmö Redhawks, då familjen hade bas i Höllviken strax utanför Malmö.

Nu flyttar han till sitt andra hemland, permanent.

– Jag är både jätteglad och stolt över att Joakim väljer att komma tillbaka till Malmö. I honom kommer vi att få en toppback i ligan. Med sin spelskicklighet, starka skridskoåkning och stora rörlighet är han som klippt och skuren för hur vi vill spela, kommenterar Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård, som var ungdomstränare för Redhawks 93:or, då Ryan spelade i laget.

Ryan kommer senast från spel i Carolinas organisation. Där har det under stora delar av säsongen blivit placering i ”taxi squad” och när Carolina nyligen åkte ur slutspelet så var Ryan inte med i laget.

Nu bär flyttlasset till Skåne under sommaren och Ryan väntas ansluta i början på augusti.

– Jag har så väl familj, som bor i närområdet, som en historik i klubben och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Malmö. Jag är riktigt motiverad för det här, säger Joakim Ryan själv om att bli en Redhawksspelare.