Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Både spelar och är som ett bottengäng”

Luleå körde över Malmö
Emil Sylvegård.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / Christoffer Borg Mattisson
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Det bästa lagbygget sedan man gick upp i SHL.

Ändå kuggar det inte i.

Nu ryter Emil Sylvegård ifrån, på både sig själv och sina lagkamrater.

– Vi måste inse att vi just nu både spelar och är ett bottengäng. Det är dags att inse allvaret, säger han.

De flesta som följer Malmö Redhawks har sett hur det trillat in den ena stjärnan efter den andra. Spelarbudgeten har höjts och förväntningarna därmed.

Ändå placerar sig Malmö på en elfteplats i tabellen. 

Mot Luleå i lördags blev man nollade och energin i laget tvärdog när hemmalaget gjorde 1-0 och man kunde enkelt spela hem matchen.

– Vi har så mycket som behöver steppas upp. Vårt anfallsspel är obefintligt och vi har inga långa anfall. Vårt powerplay är klappkasst. Vi måste steppa upp så mycket, säger Emil Sylvegård, en av trotjänarna i laget.

Hur ska ni ta er upp från gropen?

– Vi måste inse allvaret. Varje byte är på liv och död. Det är så sjukt stor betydelse vad man gör, och det kvittar hur mycket möten och snack vi har. Det måste komma inifrån och alla behöver ge en stolthet i det man gör. 

Är ni ärliga i gruppen när ni pratar om det?

– Det tycker jag ändå. Men vi kanske behöver ta tiden här under roadtrippen, för det får vara ett slut på det nu.

Kommer prata igenom under roadtrippen

Under veckan har man nämligen en riktig roadtrip. Efter Luleåmatchen i lördags blev det resa ner till Stockholm för möte med Djurgården, på torsdag spelar man i Timrå och på lördag är det avslutning på över en vecka tillsammans med bortamatch i Skellefteå. 

– Vi måste ta det vidare och kan inte fortsätta så här. Så bra lag har vi inte haft på länge och det gör det mer frustrerande.

Hur känner du kring din egen insats?

– Jag började okej, men sedan gick det nedåt. Jag behöver spetsa till mig. Jag och många andra måste höja oss. Och då pratar vi ett par snäpp.

Spelar du med tvillingarna tillsammans igen när Pathrik Westerholm kommer tillbaka?

– Ärligt talat så har jag ingen aning.

Men hattar ni inte för mycket i kedjorna?

– Jag kan förstå tränarna att det blir så. De måste ju vara aktiva och hitta något, men det är klart att kontinuitet ger bäst trygghet för individen och gruppen. 

Ni har svårt att ta er ur underlägen.

– Ja, energin blir låg. Vi gör bra saker, får inte utdelning och så får motståndarna ett mål. Då har allt blivit sämre. Givetvis är det dåligt att vi släpper ett mål i boxplay som mot Luleå, men energin kan inte dö för det. En match varar i 60 minuter och det går inte att luta sig mot bra spel, för jag tycker inte ens att vi har det längre. Det är, som jag sa, upp till varje individ i gruppen att gå till sig själv och göra det i varje byte från och med nu, säger Emil Sylvegård.

TV: Rögle vände och vann mot Malmö i derbyt