Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backtränaren lämnar Rögle efter silvret

Cory Murphy och Janne Larsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Cam Abbott och Cory Murphy.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tre säsonger i Rögle fick räcka. 

Nu lämnar backtränaren Cory Murphy för nya utmaningar.

– Det har varit otroligt att lära sig och vara en del av ett vinnande lag, säger Murphy till Rögles hemsida.

Redan i början på mars rapporterade finska medier att Cory Murphy kunde vara på gång att lämna Sverige och Rögle. Finska Iltalehti rapporterade då att Helsingforsklubben HIFK var intresserade av Murphys tjänster.

Under måndagen bekräftade Rögle på sin officiella hemsida att Cory Murphy inte kommer stå i klubbens tränarbås den kommande säsongen. 

– Det var en otrolig möjlighet som klubben gav mig, de tog en chans med mig och lät mig starta min tränarkarriär. Det har varit otroligt att lära sig och vara en del av ett vinnande lag. Alla relationer och människor man mött... Det var en bra övergång för mig från att vara spelare till att bli tränare. Jag kan inte säga tillräckligt mycket, säger Murphy till Rögles hemsida.

De senaste tre säsongerna har Cory Murphy utgjort en fjärdedel av Rögles tränarstab ihop med Janne Larsson,  Magnus Wennström och huvudtränare Cam Abbott.

”En av de bästa back-coacherna i Europa”

Sedan dess har klubben nått helt nya höjder. Redan för ett år sedan slutade Rögle på en tredjeplats i SHL, vilket där och då var klubbens bästa placering någonsin.

Årets säsong gick ännu bättre – efter en andraplats i grundserien nådde Rögle hela vägen till SM-final. Men där blev Växjö Lakers några storlekar för stora, och vann med 4-1 i matcher.

– Corys övergång från spelarkarriären till tränarbänken har varit otrolig. Han har snabbt blivit en av de bästa back-coacherna i Europa och det råder ingen tvekan om att han har en ljus framtid inom hockeyn. ”Murph” har varit väldigt viktig i arbetet med att höja förväntningarna och det professionella arbetet i klubben. Vi önskar Cory, Nathalie och familjen lycka till på deras nästa äventyr, säger Rögles general manager Chris Abbott.

Som spelare tillhörde Cory Murphy flera olika klubbar i Nordamerika, Finland och KHL. Han avslutade sin spelarkarriär i Sverige, där han tillhörde Växjö Lakers och Karlskrona HK.

Direkt efter spelarkarriären blev Murphy tränare i Rögle. Där har han haft ansvar för klubbens backar.

– Det blev inte som vi ville avsluta. Det är tufft att förlora när man har en så bra grupp. Vi kan nog vara stolta över laget så småningom men nu direkt efter är det en tom känsla, säger Murphy till Rögles hemsida.

Kvällsposten har tidigare rapporterat att den tidigare Djurgården- och Frölundaspelaren David Printz är huvudkandidat till att ta över efter Cory Murphy.