Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backen förlänger med Redhawks: ”Jättebra”

Danske backen Matias Lassen stannar i Malmö Redhawks.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nio spelare har fått lämna Malmö Redhawks.

Samtidigt jobbar klubben hårt på att behålla flera nyckelspelare och på onsdagen skrev backen Matias Lassen på ett nytt kontrakt.

– Det känns jättebra att ha kvar honom i truppen framöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen slutade i åttondelsfinalspelet för Malmö Redhawks.

En som stack ut då var den danske backen Matias Lassen.

25-åringen från Rödovre utanför Köpenhamn och med ett förflutet i Leksand, Mora och Pantern gjorde två mål i den sista åttondelsfinalen och var Redhawks bästa back i plusminus-statistiken säsongen som gick.

Nu stannar Lassen i Malmö vilket gläder sportchefen Patrik Sylvegård.

– I Matias vet vi exakt vad vi får. Han är en ytterst stabil tvåvägsback som stämplar in på jobbet varje dag, oavsett om det är träning eller match. Han kom tillbaka väldigt starkt efter sina operationer i somras och nu ser vi framemot att se vad vi kan få ut av honom efter en sommar med bra försäsongsträning i ryggen.

Lassens bästa säsong i karriären

Operationerna som Sylvegård pratar om var dubbla höftoperationer och Lassens säsong 20/21 blir extra imponerande med tanke på dem.

Backen själv är nöjd med ytterligare två säsonger i Malmö Redhawks.

– Det känns riktigt bra, jag trivs väldigt väl här. Jag kommer från min hittills bästa säsong i SHL och känner att jag kan fortsätta att utvecklas med de förutsättningar som finns i klubben. Tillsammans ska vi också bygga vidare på den senare delen av säsongen, när vi visade hur bra vi kan vara. Vi vill ta nästa steg samtidigt som vi alla i laget längtar efter att få spela framför fansen på läktaren igen, säger Matias Lassen.