”Återstår att se om jag är hundra till slutspelet”

Leon Bristedt firar sitt mål mot Malmö Redhawjs.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Leon Bristedt spelade drygt sex minuter mot Malmö Redhawks.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Mot Malmö Redhawks klev han fram och blev målskytt.

Men säsongen har ändå varit tuff för Leon Bristedt – som inte lyckats återhämta sig efter sin coronasmitta. 

– Om jag är hundra till slutspelet eller hundra till nästa säsong, eller aldrig, det återstår att se, säger Röglestjärnan.

När Rögle BK drabbades av covid-19 i spelartruppen var Leon Bristedt en av flera spelare som blev sjuka. Därefter var forwarden helt utanför spel mellan den 26 december fram till början på februari

Mot Malmö Redhawks på fredagskvällen var Leon Bristedt uppskriven som trettonde forward och han spelade lite drygt sex minuter. I den tredje perioden blev han kvitteringsskytt, genom att styra upp pucken bakom Malmömålvakten Oscar Alsenfelt med drygt fem minuter kvar på matchen. 

– Det är klart det är alltid är kul att göra mål. Men i den roll jag har nu och de förutsättningar jag har så gäller det att hitta en roll där jag kan hjälpa laget, sa Leon Bristedt efter derbyt mot Malmö, och fortsatte: 

– Visst önskar jag att jag hade gjort mer mål. Men hockeyn är så och livet kommer emellan ibland. Det är förutsättningar som jag inte kan påverka.

Malmö Redhawks vann derbymatchen efter en lång straffläggning som avgjordes först efter 24 omgångar.

”Behöver vara försiktig” 

Resultatet innebär att Rögle lämnar Malmö med en ny poäng till sin totala kvot. Skåningarna toppar SHL-tabellen med 95 inspelade poäng – Växjö har två färre, men har samtidigt också spelat mindre matcher. 

– Alsenfelt står på huvudet och vi skjuter över 40 skott. Det är bara att gratulera Alsenfelt till en riktigt bra match. Över tid så vinner man när man skjuter så många skott. Men så var inte fallet i dag, sa Bristedt, som annars har fullt fokus på att bli så återställd som möjligt lagom till slutspelet börjar: 

– Jag tar steg hela tiden, men jag behöver vara försiktig och noggrann. Målet är att vara så kry jag kan till slutspelet. Det är där fokuset ligger.

”Jag är positiv” 

I årets grundserieschema återstår bara några enstaka holmgångar innan säsongen ska rundas av – Rögle kommer med stor sannolikhet att sluta topp-två. Med andra ord väntar minst kvartsfinal till våren, där skåningarna ska försöka vinna sin första slutspelsmatch någonsin. 

– Om jag är hundra till slutspelet eller hundra till nästa säsong, eller aldrig, det återstår att se. Men jag är positiv, vill spela hockey och jag vill hjälpa laget, konstaterade Leon Bristedt.

Känner du att det går framåt för dig? 

– Ja, annars hade jag inte stått här så klart. Jag lär mig fortfarande, det är en resa som allt annat. Jag får samla på mig erfarenheter från det här och se hur kroppen mår. Jag spelar inte de minuter jag brukar så jag är inte hundra procent. Men målet är att bli det, sedan får vi se när det händer.

Vågar du sia något alls om hur du tror att slutspelet blir för din egen del?

– Nej, det kan jag inte göra eftersom jag inte vet. Jag kan stå här och spekulera, men det hjälper varken mig eller er. När slutspelet kommer får vi se vad min status är, men jag spelar hockey nu och jag är på isen. Jag känner att jag kan bidra och göra vårt lag lite bättre.

Leon Bristedt firar sitt mål mot Malmö Redhawks.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Leon Bristedt är just nu inne på sin tredje säsong med Rögle. 

Under årets SHL-upplaga har det blivit 30 matcher för den 26-årige forwarden, som gjort 15 poäng. 

Mot Malmö var Bristedt visserligen uppskriven som extraforward. Men under tidigare matcher har han ackompanjerats av centerstjärnan Ted Brithén och Adam Tambellini ute på isen. 

– I grunden har vi ett otroligt tryggt lagbygge med ett djup och två riktigt grymma målvakter. Vi vet att vi kan vinna och att vi kan gå riktigt långt, sedan blir det alltid toppar och dalar under en säsong, sa Leon Bristedt. 

Om ni får vara hela och rena känns det som din kedja kan bli riktig farlig i ett slutspel? 

– Ja, om jag har en kedja? Jag vet inte vilka jag kommer spela med, men absolut. Det finns potential och det positiva med vårt lag är att vi har väldigt många bra spelare. Om det är jag, Anton Bengtsson eller någon annan som spelar med Brithén och Tambellini, det spelar ingen roll. 

– Vi har fyra kedjor som verkligen kan skapa offensiv hockey och det är en av våra styrkor, avslutade Leon Bristedt.