Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Är på väg att lämna Rögle för NHL-spel

Eric Gelinas.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Eric Gelinas.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Eric Gelinas var en av SHL:s bästa backar under säsongen som gick och bildade backpar med Moritz Seider.

Succén har väckt intresse, vilket gör att Gelinas nu är mycket nära att nappa på ett NHL-bud.

30-årige Gelinas kom till Rögle i slutet av 2018/2019.

Eric Gelinas var en av SHLs bästa backar under säsongen som gick i SHL. Tillsammans med Moritz Seider bildade han ett fruktat backpar som loggade över 20 minuter per match och användes i alla typer av situationer. 

Nu gör källor gällande att Gelinas gör Seider sällskap i Nordamerika till hösten. Den storväxta backen ska ha mottagit ett bud från en NHL-organsation och överväger att tacka ja. Besked ska komma inom kort.

Det är ännu inte bekräftat om Rögle får se sig om efter ytterligare en toppback, efter att förutom Seider även tappat Niklas Hansson (Zug) och valt att inte signa Joey Laleggia (Timrå). Men mycket tyder på att det kan bli så.

Rögle jagar redan toppback 

Rögles sportchef Chris Abbott avböjer att kommentera uppgifterna när han konfronteras med det. Men källor säger att han redan är ute på marknaden och jagar efter efter minst en ny toppback.

Senast den 15 juni ska Gelinas ha skrivit på för en av NHL:s 32 klubbar. Efter det går klausulen inte längre att nyttja.

Eric Gelinas har sedan tidigare spelat 189 NHL-matcher för New Jersey Devils och Colorado Avalanche.