Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är helt meningslöst för dem att försöka”

Max Görtz i Malmö Redhawks. Foto: BILDBYRÅN
Max Görtz har spelat för kvartsfinalmotståndaren Frölunda. Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Förra säsongen fick han kasta in handduken i slutspelet när ryggen sa ifrån.

Den här säsongen har Max Görtz avslutat grundserien med sitt livs poängform.

13 poäng sista 15, och nu ska slutspelet bli hans, när han även spelar för ett nytt jobb nästa säsong. Men han är inte spelaren Frölunda ska försöka reta upp.

– Vill de krypa in under skinnet på mig, så är det helt meningslöst, säger Görtz.

Tvåårskontraktet med Malmö Redhawks håller på att löpa ut. Hemvändaren inför 2017/2018 har knappast varit någon succé. Förra säsongen krånglade ryggen och i slutspelet fick Görtz till och med avsluta säsongen.

– Ryggen sa ifrån. Jag försökte, och försökte. Men det höll inte. Nu är jag väldigt laddad för att göra ett bättre slutspel. Det är en bra känsla jag kommer in med, säger Görtz.

Är det nya förutsättningar med allt nu?

– På ett sätt ja. Men man måste ändå ta in sig det man gjort bra, och inte bara glömma. Man drar nytta av det man gjort bra och lär sig av det man inte gjort så bra.

I slutspel blir spelare mer förbannade och höjer intensiteten. Kan du bli arg?

– Jag har nog en elak och förbannad sida i mig. Men det är inte så att jag åker runt och smäller på mer. Jag är en lugn och fokuserad person, så det är inte mig Frölundaspelarna behöver försöka krypa in under skinnet på, för det är helt meningslöst. Kanske har jag varit lite för fokuserad och funderat för mycket. Det har jag fått hjälp med nu under denna säsong.

 

Jobbar med guldmålvaktens tränare

Berätta.

– Jag har börjat jobba med en mental tränare (Per Eftang som hjälper Anders Nilsson). Mitt fokus har varit på helt andra ställen än här och nu. Det har varit funderingar på det som varit och på det som händer längre fram, i stället för att bara fokusera här och nu, säger Max Görtz.

Det, tillsammans med den nya träningen som byggt upp rygg och kondition, har hjälpt Malmöforwarden. De sista 15 matcherna av grundserien gjorde han 13 poäng. 

– Jag är stolt att jag hittat ett sätt som jag jobbat hårt för. Att jag hittat ett sätt som fungerar för mig.

Kanske hjälper det även Görtz att få ett nytt kontrakt. Klubben hade mer eller mindre bestämt sig för att inte ge Max Görtz något nytt kontraktsförslag. Men källor till Kvällsposten uppger att man ändrat sig och nu vill se en fortsättning, då träningen, både mentalt och fysiskt gett utslag.

Det vill inte Max prata om. Han har lärt sig att fokusera på det han ska göra.

– Gör man bra saker och vi går långt i slutspelet och förhoppningsvis vinner, så ser det bra ut. Då är man en vinnare, och vinnare vill alla ha i sitt lag. Där ligger mitt fokus just nu, säger Max Görtz.

 

LÄS MER: Norske polisen bakom succén