Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andra storsegern mot Frölunda på två dagar

Adam Tambellini firar sitt mål mot Frölunda.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dennis Everberg assisterade till Eric Gelinas 3-1-mål i den sista perioden.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg var besviken efter slutspelsförlusten mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Rögle har fått rena rama drömstarten på årets slutspel.

Söndagens andra kvartsfinalmöte slutade med en 5-2-seger mot Frölunda.

– Rätt lag vinner, som alla kan se, konstaterade Roger Rönnberg efteråt. 

Skåningarna leder med 2-0 i matcher inför nästa veckas möten i Göteborg.

Rögle spände slutspelsmusklerna direkt och vann den första kvartsfinalen mot Frölunda med 4-0.

Bara lite drygt 21 timmar senare var det dags för en ny batalj mellan de båda lagen. Och visst var det känsloladdat på isen – där hemmalaget Rögle var lite vassare och skapade lite farligare chanser under den första perioden.

Men det blev mållöst efter 20 spelade minuter.

Rögles Moritz Seider och Frölundas Jens Olsson i ett mindre bråk under den första perioden.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Frölunda stod för något av en plattmatch när kvartsfinalserien började i lördags. Göteborgarna spelade lite rejälare under returmötet – men hade uppenbart svårt att skapa farliga målchanser.

I stället var det Rögle som tog ledningen tidigt i mittperioden. Skåningarna pressade tufft i Frölundas zon och vann pucken högt via Simon Ryfors. Skyttekungen blickade sedan upp och hittade Daniel Zaar med en passning.

Zaar tackade och tog emot, lyfte på klubban och bombade in 1-0. 

– Jag tycker vi kom ut med samma intensitet och energi i dag som sist och vi var redo att tävla i samband med en-mot-en-duellerna, sa Rögletränaren Cam Abbott.

– Vi höll oss till vår gameplan, även när det blev tajt.

Daniel Zaar firar sitt 1-0-mål mot Frölunda.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Avslutar perioden bra” 

Frölunda lyckades dock hitta en väg tillbaka in i söndagens batalj. 

Gästerna vaknade nämligen till liv efter underläget och började helt plötsligt utmana Christoffer Rifalk mellan hemmastolparna.

Utdelningen kom drygt tio minuter efter Rögles ledningsmål. Jan Mursak hittade Robin Alvarez, som la pucken på backhand och chippade in kvitteringspucken.

– Jag är nöjd med tio minuter av andra perioden när vi tar över och gör ett mål, sa Roger Rönnberg.

Men så har vi det där med Rögle och effektivitet i spel fem mot fyra. 

Frölundas Linus Nässén åkte ut för en slashing, och när Rögle fick en chans att formera sin powerplay-uppställning dröjde det bara några enstaka sekvenser innan Niklas Hansson tryckte in 2-1-målet och såg till att Rögle tog paus med en ledning. 

Trots Frölundas remarkabla uppryckning.

– Jag tycker ändå vi lyckas hålla Frölunda hyfsat på utsidan i andra perioden. De fick några chanser i powerplay och det är väl ganska naturligt. Men vi gör ett enormt jobb i boxplay, sa Daniel Zaar.

Dubbla mål sänkte Frölunda

I början på slutperioden kom nästa kalldusch för Frölunda – två gånger om.

Först tryckte backstjärnan Eric Gelinas in matchens fjärde mål, som betydde 3-1 till Rögle. Bara lite drygt tre minuter senare serverade Daniel Zaar rena drömpassningen till Adam Tambellini, som gjorde sitt andra slutspelsmål på svensk is. 

– Jag hade varit inne på isen ganska länge och hade lite trötta ben. Men jag såg Tambellini och då försökte jag bara trycka i väg pucken, berättade Daniel Zaar.

Frölunda såg ut som ett besegrat lag - men skapade lite spänning i Catena arena när Jan Mursak gjorde 4-2 under matchavslutningen.

Roger Rönnberg satsade allt på att få till ytterligare en reducering och plockade ut sin målvakt med två och en halv minut kvar på matchen. 

Men Rögle ville annat och lyckades sätta 5-2 i tom kasse via backen Erlend Lesund. 

– Vi har hela tiden tålamod i vårt spel och i tredje får vi resultat. Jag tycker vi kontrollerar matchen i tredje, sa Daniel Zaar.

Hur känns formen, ni var lediga innan ni började slutspelet men har ändå lyckats komma ut ganska hårt?

– Ja, vi har gjort ett bra jobb och fyllt på bra under träningarna i två veckor innan detta. Sedan tycker jag det känns bättre i dag än vad det gjorde i går. Jag var mer inne i matchtempot i dag.

Rögle kopplar ett starkt grepp om matchserien

Vad krävs för att fortsätta prestera när det blir bortamöten nu då?

– Vi behöver komma dit ödmjuka, det låter klyschigt men vi ska ställa om helt. Vi har inte vunnit något än, vi behöver vinna fyra matcher och ska vara ödmjuka på tisdag, sa Daniel Zaar.

På tisdag och onsdag fortsätter kvartsfinalserien. Då med Frölunda som hemmalag.

– Vi hade hoppats sno en match med oss till Göteborg från de här två bortamatcherna. Vi spelar vår femte slutspelsmatch den här veckan och jag tycker det syns på killarna, sa Roger Rönnberg.