Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Andra förväntningar när kontraktet är något annat”

Joel Persson.Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån / Bildbyrån
Joel Persson med SportExpressens hockeymagasin där han får högsta betyg.Foto: Johan Svensson

MALMÖ. Joel Persson är tillbaka i svensk hockey. Backen som var en doldis från Osby för snart tre år sedan när han kom in i SHL direkt från hockeyettan, kommer in med en helt annan press.

Men han räds absolut inte den.

– Klart jag har helt andra förväntningar med tanke på att kontraktet är något helt annat än när jag kom in i ligan, säger Persson.

I SportExpressens magasin inför säsongen, som kom ut under torsdagen i butik fick Växjös stjärnvärvning fem getingar.

Högsta betyg.

Det betyget får inte Persson att känna någon större press. Han vill vara den backen han var när han kom. Som inte funderade så mycket.

– Jag känner inte något på det sättet. Men det är klart att jag behöver ta ett ansvar. Men den pressen kände jag på mig själv redan när jag kom från ettan, även om jag inte riktigt visste var det skulle landa någonstans då.

Då hade du ett avtal värt 28.000 kronor i månaden. Nu har du över 200.000 i månaden. Det är klart det blir en annan press?

– Det är samtidigt en del i att vara professionell. Jag vill komma in och vara den jag ska vara.

Vände och vann mot Malmö Redhawks

I en svängning och målrik historia i Malmö Arena blev det till slut gästerna från Växjö som drog det längsta strået.

Richard Gynge har hittat tillbaka i gammal god målform och satte tredje mål för kvällen när han gjorde 5-5 med tre tiondelar kvar. Jack Drury kunde sedan avgöra i förlängningen.

– Det är bra för moralen att få in en sådan puck. Bra lag vinner även när vi har en mindre bra kväll, säger Joel Persson, som kommer få bära ett stort ansvar i powerplay, med bland annat Gynge och hans gamla parhäst Robert Rosén.

– Hockey i dag avgörs mycket i spel fem mot fyra och fem mot tre. Jag kan tycka vi är lite ängsliga och omständiga, så vi har att jobba på. Men som jag sa, så tar vi ändå med oss att få vinna till slut, säger Persson.