Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alltid skönt att slå Djurgården”

Adam Brodecki jublar med lagkamrater efter 3-1 under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgårdens IF.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Adam Brodecki gör 3-1 .Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han kommer visserligen från Stockholm.

Men några större känslor för Djurgården hyser inte Adam Brodecki - som blev matchhjälte när han satte 2-1 till Malmö i sin hemmadebut mot just DIF. 

– Jag har många kompisar som hejar på Djurgården, så det är alltid skönt att slå dem, säger han. 

Tre matcher har det hunnit bli i Skåne och Malmö för Adam Brodecki. På lördagen var det dags för den första hemmamatchen, där 24-åringen formerades i en kedja ihop med NHL-beryktade Fredrik Händemark och Lars Bryggman

– Det är en smart uppställd formation där de är lite större och starkare och jag är mindre och kvickare och kan göra det lite mer oväntade, säger Brodecki, som genom att göra Malmös 2-1-mål blev stor matchhjälte inför drygt 6 000 åskådare: 

– Jag har vunnit guld med Växjö och även varit i grupper där det gått tyngre. Jag känner ändå att den här gruppen är stark och gör vi sådana här matcher så kan vi gå långt. 

”Sveriges bästa arena”

Till sist skrevs segersiffrorna till 5-1 för Malmö Redhawks, skåningarnas tredje seger i rad. En vinst som inte minst var välbehövlig för Stockholmsbördige Adam Brodecki.

– Man har ju vuxit upp i Stockholm och har många kompisar som hejar på Djurgården, så det är alltid skönt att slå dem, säger han. 

Har det varit enkelt för dig att komma in i gruppen? 

– Nu blev det roadtrip direkt så jag har bara varit i Malmö i fredags och i dag. Jag har inte sett så mycket av staden, men spelartruppen var enkelt att komma in i.

Var det mer en lättnadskänsla att redan få göra mål, snarare än euforisk glädje?

– Ja, det var både och. Men det viktigaste är att vi vinner och att vi spelar bra som lag. Men sedan är det alltid kul att själv få bidra med mål. 

Hur var det att få ha Malmö arena som hemmaborg? 

– Ja, det är klart det var speciellt. Jag skulle säga att det är Sveriges bästa arena och att få ha den som hemmaarena är väldigt roligt. Jag ser fram emot att få spela här under en längre period. 

Malmö är nia i SHL-tabellen, bara fyra poäng bakom Skellefteå på en kvartsfinalsplats.