Libor Hudacek lämnar isen i Ängelholm. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLibor Hudacek lämnar isen i Ängelholm. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Libor Hudacek lämnar isen i Ängelholm.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Åk och duscha – försvinn, hej då"

Publicerad

ÄNGELHOLM/STOCKHOLM. Rögle tar emot Färjestad på hemmaplan. I den andra periodens slutskede gick Libor Hudacek till vansinnig attack mot Rögles Ludvig Elvenes. 

– Det är hockey och ibland är man, jag vet inte, arg, säger Hudacek. 

Rögle möter Färjestad i den näst sista omgången av SHL. Hemmalaget leder med 2-1 efter två perioder men det är Färjestadstjärnan Libor Hudaceks attack på Ludvig Elvenes som var i fokus. 

Hudacek stod för en riktigt ful slashing på Röglespelaren och slovaken fick matchstraff. 

– Det är en vansinnigt ful slashing av Libor Hudacek. Det hör inte hemma någonstans. Åk och duscha, försvinn. Hejdå, säger Jörgen Larsson i C Mores sändning. 

– Det Libor Hudacek gör med sin klubba hör inte hemma på en hockeyplan, fortsatte Larsson. 

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

 

"Förbannad när jag ser det"

Bilderna på Hudaceks slashing diskuteras i C Mores studiosnack mellan den andra och tredje perioden. 

– Jag blir förbannad när jag ser det där. Det hör inte hemma på en rink, inte någonstans. Snacka om att göra dålig reklam  för sporten ishockey, göra dålig reklam för sig själv, säger Petter Rönnqvist i C Mores studio.  

– Stäng av honom, ingen lön. Stäng av honom resten av säsongen. Ta bort honom. 

Elvenes själv berättar att slashingen tog mellan benskyddet och byxan, och att tror att han fått en lättare lårkaka efter smällen.

– Ska jag vara ärlig vet jag inte vad han tänker. Det var inte så jättesmart kan jag tycka.

Har du varit med om något liknande?

– Jag vet inte alls vad han tänker, jag tycker inte att det hör hemma på en hockeyplan. Sedan får han väl spela så om han vill, men jag tycker att det är onödigt. Det är bland de värsta slashings jag har sett.

Matchen slutade 3-2 till Rögle efter straffar. Hemmalaget är redan klart för SHL nästa säsong, medan Färjestad fortfarande kämpar med Skellefteå och Malmö om fjärdeplatsen i tabellen. 

Hudacek: "Ett dumt beslut"

Efter slutsignalen i Ängelholm menade Libor Hudacek att han inte förtjänade matchstraff för slashingen på Elvenes. 

– Först var det en slashing på mig på blålinjen som ingen såg. Jag slashade inte honom efter händerna, jag vet inte, jag måste titta, säger han. 

– Men jag tycker inte att det var fem minuter, kanske 2+10. Men inte fem, fortsätter forwarden. 

Har tränaren pratat med dig? 

– Inte än.

Men han kommer göra det?

– Ja, så klart.

– Jag vet att det var ett dumt beslut av mig, avslutar Hudacek.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag