Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säsongsrekord för Luleå utan Kovacs

Abbotts utskällningFoto: C MORE
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Luleå hade som mest gjort fem mål i en match tidigare under säsongen. 

Sen fick de en minst sagt kaosartad uppladdning inför bortamötet mot Rögle – och vann med hela 7-4. 

– Jag pratade med Robin (Kovács) när det kommit ut, och då sa vi att det inte finns någon anledning att han ska spela en sån här match med mycket media och press på sig, säger Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Luleå hockey har haft en turbulent dag. På förmiddagen avslöjade Aftonbladet att deras poängkung Robin Kovacs hade gjort sitt i klubben och skulle ansluta till Örebro efter matchen mot Rögle. 

Ett par timmar senare var klubbytet bekräftat av såväl Kovacs som klubbarna. 

– Det var tanken att han skulle spela, men det läckte ut, förmodligen från hans agent. På något sätt läcker information. Tanken var att han skulle spela matchen och sen skulle han åka hem med oss, säger Thomas ”Bulan” Berglund.

– Så blev det inte. Tyvärr för Robins skull fick han inte avsluta.

Hur resonerade ni?

– Jag pratade med Robin när det kommit ut, och då sa vi att det inte finns någon anledning att han ska spela en sån här match med mycket media och press på sig. Det finns ingen anledning att utsätta honom för, det var vi helt överens om.

Var det på sportsliga grunder som ni släppte honom?

– Nä, men som jag sa, jag har förklarat allt. Jag vet inte om jag ska dra det ett varv till. 

Trots kaoset var Luleå redo att spela hockey. 

Blott fyra minuter in i matchen satte Jesper Sellgren 1-0, vilket också var Luleås första mål i numerärt överläge på sju matcher. 

Cam Abbotts otroliga hårtork

Ett par minuter senare skickade Joonas Jalvanti in 2-0 och Rögletränaren Cam Abbott var inte nöjd med sitt lag. 

Milt uttryckt. 

Abbott tog en timeout och gav dem en sällan skådad utskällning. Kanadensarens ansiktsuttryck påminde om något ur en Stephen King-roman och hade han varit en tecknad figur hade det kommit rök ur öronen på honom. 

– Vi var besvikna med vår start. Jag ville fördela den typen av känslor vi behövde på isen. Jag var extremt besviken på starten. Vi kom överens om att vi skulle jobba hårt i vår rink, och det gjorde de definitivt, säger Cam Abbott.

Vilket gav effekt. 

Rögle höll tätt perioden ut efter utskällningen och lyckades även reducera genom Leon Bristedt, som förstod sin tränares ilska. 

– Det var välförtjänt, vi var riktigt dåliga. Jag förstår vår coach, säger han till C More. 

– Det var ingen bra period från vår sida. Ledare måste leda, de andra måste följa. Vi har tur att vi bara har ett mål i underläge. 

Luleås nya säsongsrekord i mål

Abbott-effekten var dock endast temporär. 

Men det gick inte att stoppa Luleås offensiv denna afton. Tidigt i den andra perioden gjorde de två snabba mål och även om Rögle fick in två reduceringar var skåningarna chanslösa. 

Christoffer Rifalk fick lämna kassen efter fyra insläppta mål, men hans ersättare Roman Will hade det inte mycket lättare. Han fick se tre puckar passera honom när Luleå noterades för sin bästa match målmässigt för säsongen, trots att poängkungen Robin Kovács alltså inte fick sin avslutning. 

– Han har gjort det bra, leder vår poängliga. Det är en vass spelare, skicklig spelare som jag sa, av olika anledningar kört fast lite i slutet och jag tror att Örebro får stor nytta av honom, säger ”Bulan”.

Cam Abbott var, minst sagt, besviken efter matchen. 

– Vi ska titta på matchvideon med ett öppet sinne och hitta något att ta med oss. Men vi måste vara ärliga: Vi var inte det hockeylag vi ville vara i dag, och för mig är det oacceptabelt. 

https://twitter.com/cmoresport/status/1217874775135195136