Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cam Abbott: ”Vi får inte bli för nöjda”

ÄNGELHOLM. Tredje gången gillt – torsdagens hemmafinal slutade med storseger för Rögle.

Som ett efterlängtat brev på posten levererade dessutom skåningarnas toppkedja.

– De var beslutsamma och hittade en bra balans mellan att vara kreativa och ta ansvar, säger Rögletränaren Cam Abbott.

Spelmässigt har Rögle presterat två godkända insatser borta mot Växjö Lakers, både i lördags och i måndags. 

Men matcherna slutade ändå med uddamålsförlust: först med 2-1 och därefter med 3-2.

I torsdags vände finalserien ner till Ängelholm, där Rögle vann med tydliga 5-1. 

– Det där var i går. Det fanns många bra saker i den matchen, men vi har redan lämnat det bakom oss, säger Rögletränaren Cam Abbott, som sällan vill blicka bakåt utan som alltid har ögonen på nästa match och nästa utmaning:

– Vi gjorde precis den matchen vi ville. Nu måste vi se till att vi inte blir för nöjda. 

”Lördag - det enda som betyder något”

Inför torsdagens batalj handlade mycket om stjärntrion Simon Ryfors, Dennis Everberg och Daniel Zaar, som inte hade lyckats göra mål under finalerna. 

Islossningen kom redan i den första perioden, när Dennis Everberg gjorde 1-0 på sin egen retur i boxplay. Kort senare fyllde Daniel Zaar på, när han förvaltade ett försvarsmisstag och gjorde 2-0. 

– Att göra mål är en del av deras spel och deras sätt att bidra till vårt lag. Jag tyckte om deras spel, men det var inte bara målen de gjorde bra. De var beslutsamma och hittade en bra balans mellan att vara kreativa och ta ansvar, säger Cam Abbott. 

Hur mycket ser du fram emot lördagens match? 

– Lördag är det enda som betyder något för oss. Det är så det är. Jag ser fram emot det, men det vet jag att alla andra också gör. 

Samtidigt som förstakedjan klev fram i torsdags är det många andra spelare som också har tagit större roller under årets slutspel. Både Olli Palola och Adam Tambellini har hittat målformen, liksom Leon Bristedt.

Hur viktigt är det att ha fyra kedjor som producerar?

– Det är så vårt lag är uppbyggt, det är en av våra styrkor. Vi visade i torsdags att det är svårt att matcha oss. 

”Vi har spelat bra borta också”

Sedan slutspelet började har Rögle varit oslagbara hemma i Ängelholm. Det blev dubbla utklassningar mot Frölunda, följt av trippla semifinalvinster mot Skellefteå. 

Vad är det som skapar en hemmaplansfördel nu, när det inte finns någon publik på läktarna?

– Det finns vissa saker som vi allihopa känner igen när vi får förbereda oss inför match här hemma. Vi har haft grymma supportrar också, när de fått vara på plats under de första 20 minuterna. På lördag kommer de få vara på plats hela matchen.

– Sedan har vi spelat bra borta mot Växjö. Vi känner oss trygga på bortaplan också, konstaterar Cam Abbott. 

Lördagens fjärde finalmatch mellan Rögle och Växjö Lakers har nedsläpp klockan 15.15. Det enda frågetecknet i Rögletruppen är forwarden Adam Edström, som utgick under finalmatchen i måndags och som även missade torsdagens 5-1-seger.