Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abbott: ”Det är några tveksamma domslut”

Höjdpunkter: Lindström avgjorde med drömmål
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. En sen utvisning fällde Rögle. 

Efter matchen är varken Röglestjärnan Ted Brithén eller tränaren Cam Abbott helt nöjda med domarna. 

– Det är några tveksamma domslut, säger Cam Abbott. 

På matchklockan återstod bara några enstaka minuter, när Röglebacken Niklas Hansson visades ut i två minuter för holding. Då var ställningen oavgjord, 3-3. 

In på isen kom Skellefteås effektiva powerplay - som inte ens behövde en minut på sig för att skjuta in ledningsmålet, 4-3. Ett ledningsmål som blev helt matchavgörande och som innebar att hemmalaget vann lördagens batalj. 

”Får utvisningar som inte vi får”

Den sena och avgörande utvisningen var en av flera under matchen. Allt som allt spenderade gästande spelare åtta minuter i utvisningsbåset. Bara i den tredje perioden gjorde Skellefteå två powerplay-mål.

Efter matchen är Ted Brithén inte helt nöjd med några av de utvisningar som hans manskap får mot sig. 

– De (Skellefteå) lyckas få med sig utvisningar som kanske inte vi får. Vi får också utvisningar med oss, men de får några powerplay som inte vi får. De är effektiva i sitt powerplay och det avgör, säger Brithén.

”Helt avgörande domslut” 

Rögletränaren Cam Abbott är efter matchen inne på samma spår som sin stora fixstjärna: 

– Det var två lag som kom ut och var redo att spela hårt, det var en tajt match där vi skiftade att hålla ledningen. Vi hade några studsar och domslut emot oss som vi blev straffade för men överlag var det en bra match, säger han. 

Märkte du av att det var två formstarka lag?

– Ja, båda lagen visade självförtroende. Skellefteå straffade oss hårt i våran zon, nu måste vi lyfta oss igen och göra oss redo för tisdag.

Ja, vad säger du om utvisningarna ni tar i slutet?

– Domarna är där för en anledning, men jag tycker att det är några tveksamma domslut. Och ett helt avgörande domslut med tre minuter kvar, men det är som det är. De gör sitt jobb och det är synd vi inte fick med oss bättre resultat.

”Powerplay avgör mycket”

Förlusten innebär att Rögles segersvit stannar vid sex matcher, samtidigt som skåningarna får se sig passerade av Färjestad i tabellen.

– Powerplay gör mycket, och att man får mål i rätt lägen som de får. Det ger energi till hela gruppen, samtidigt som det blir ett energiläckage hos oss. Jag kan inte hitta någon annan anledning (bakom förlusten), säger Ted Brtihén.

Det stannar vid sex raka vinster, ett riktigt starkt facit. Vad har gjort er så framgångsrika hitintills? 

– Det är väl lite det som vi visar i dag, tendensen att vi är svåra att spela emot när vi spelar vår hockey. När vi jobbar och sliter med varandra. Det har vi gjort bra de senaste matcherna. 

Förlusten till trots – Brithén blickar fram mot ett långt slutspel med sitt Rögle. 

– Det är bara att fortsätta jobba på och göra det som vi är bäst på. Då har vi alla möjlligheter att gå riktigt långt.