Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Aaltonen om comebacken: "Helt underbart att vara här"

Juhamatti Aaltonen är tillbaka i Rögle efter fyra år.
Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Den landslagsmeriterade finländaren kommer senast från IFK Helsingfors.
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter fyra års spel i Finland är Juhamatti Aaltonen tillbaka i Ängelholm och Rögle.

Smartare och bättre än senast. 

– Jag är lugnare i avgörande lägen och vet när jag ska ta risker och inte, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Han var senast i Rögle säsongen 2012/2013. Då blev det 31 poäng på 42 matcher i grundserien, samt fem poäng på tio matcher i kvalserien. Enligt många supportrar var Aaltonen en av de tekniskt bästa spelarna någonsin i klubben – vilket gör att förväntningarna på finländaren nu är höga. Aaltonen trivs med det. 

– Så har det alltid varit, jag är van vid höga krav. Jag läser inga tidningar eller konversationer på internet, så jag vet inte vad som skrivs. Men de jag pratat med säger att folk är positiva och det gör mig glad. 

"Hade väldigt roligt i Rögle"

Aaltonen har sedan sejouren i Ängelholm följt lagets resultat och blev väldigt glad när klubben hörde av sig igen. 

– Jag trivdes faktiskt bättre i Rögle än jag gjort på mycket länge, jag hade väldigt roligt där. Fansen var otroliga, alla runt laget var väldigt avslappnade och jag tyckte mycket om att bo i Helsingborg, säger han.

Redo för nystart

Efter en bra start på den senaste säsongen i IFK Helsingfors, gick det under våren tyngre för både Aaltonen och huvudstadsklubben. Nu ser finländaren fram emot en nystart i Rögle, även om det är en del nya ansikten sedan sist. Dessutom är positionen som lagkapten vakant. 

– Det skulle vara en stor ära att få vara kapten, men det är inget jag tänker på. Oavsett om jag är kapten eller inte vill jag bidra med min erfarenhet. Det kommer att gå upp och ner och jag vill vara en kille man kan snacka med när det går tungt, säger Juhamatti Aaltonen.