Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögles Edström frias av disciplinnämnden

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter att ha granskat gårdagens SHL-matcher tog Situationsrummet beslutet att anmäla Rögles Adam Edström till disciplinnämnden för huvudtackling. 

Under fredagen kom beskedet att han frias. 

Det var efter torsdagskvällens Skånederby som Rögles Adam Edström anmäldes av situationsrummet för en situation med Malmöspelaren Frederik Storm i slutet av den andra perioden.

Situationsrummet skrev:

”I samband med att period 2 tar slut så utdelar Röglespelaren nr 34 Adam Edström en tackling. Malmöspelaren nr 9 Frederik Storm kommer in med pucken i zon och är i kamp med en annan Röglespelare. Edström kommer in från sidan och tacklar Storm med en uppåtgående tackling som med sitt högra axelkåpa träffar Storm på hakan. Storm som är upptagen med en annan Röglespelare hinner inte skydda sig när Edström utdelar tacklingen från sidan som tredje man.”

På fredagen kom beskedet av Disciplinnämnden att han frias. 

”Enligt Disciplinnämndens bedömning ger filmsekvensen inte tillräckligt stöd för uppgifterna i anmälan om att huvuddelen av kraften tacklingen träffar i huvudet. Vid den bedömningen ska anmälan lämnas utan bifall.”