Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL-stjärnan släpper en ny klädkollektion

Ville Leino med sina kläder.
Foto: Instagram
Ville Leino.
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Till vardags är han storstjärna i Växjö Lakers, men Ville Leino har fler strängar på sin lyra. 

Finländaren har nyligen släppt en ny kollektion till sitt klädesmärke "Billebeino", inspirerad av hans tredje säsong i NHL-laget Buffalo Sabres. 

"Jag kände mig fångad och nere", skriver han på Instagram. 

Till säsongen 2015-16 så värvade Växjö Lakers in den väldigt meriterade finländska forwarden Ville Leino. Den nu 33-åriga Leino kom in och gjorde succé direkt poängmässigt, men kunde inte hjälpa Växjö att vinna ett andra SM-guld på raken. 

Även förra säsongen spenderade Leino i Småland, då det bland annat framkom att Leino är bäst betald i SHL:s historia med strax över 10 miljoner kronor per säsong. Detta efter att Buffalo Sabres, som han representerade tidigare, köpt ut honom från hans kontrakt. 

Men även om tiden i Buffalo ger honom massor med pengar så var tiden i NHL-laget inte den lättaste. 

SHL-stjärnans nya klädkollektion

Det syns om inte annat på Leinos senaste klädkollektion för hans märke "Billebeino". Klädkollektionen har fått namnet "JAIL (2013)" och Leino har hämtat inspiration till kläderna från sitt sista år i Sabres. 

"Det här är ett av mina mest personliga verk. Jag spelade mitt tredje år i Buffalo Sabres med ett långt och stort kontrakt, men saker och ting funkade inte mellan mig och laget. Jag fick mycket skit, kände pressen och det fanns inte något sätt att försvinna från det. Jag kände mig fångad och nere. Det enda jag kunde göra var att gå upp varje morgon, gå till jobbet och försöka få det att funka", skriver Leino på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/BUKCB5WjBm2/?taken-by=billebeino

Och det är tydligt att se på kläderna att Leino inte direkt njöt av sin tid i Sabres. De är svarta, har texten "JAIL" skrivna på dem tillsammans med en dyster bild av ett ansikte.