Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sågningen av CHL: "Det är för dåligt"

Mikael Renberg var tuff i sin matchanalys. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sam Hallam ser framemot en tuff returmatch. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Växjö Lakers kryssade i den första CHL-semin av två.

Ett på papperet godkänt resultat.

Men efter matchen i tjeckiska Liberec var dock SVT:s expert Mikael Renberg kritisk.

– Växjö borde ha vunnit med tre mål. Kanske är turneringen för dålig, sa Renberg i livesändningen.

Växjö Lakers förde matchen men släppte en 1-0-ledning till 1-1 i den första Champions League-semin mot tjeckiska Liberec. Efteråt var SVT:s expertkommentator Mikael Renberg minst sagt hård i sin analys.

– Jag är förvånad över att Liberec är i semifinal, de är inte tillräckligt bra. Men jag vet inte, kanske är turneringen inte tillräckligt bra. Jag tycker Växjö är det klart bättre laget men slarvar mycket i avsluten. De borde ha vunnit den här matchen med tre mål, sa han och fortsatte:

– Jag har svårt att se att Liberec ska åka upp till Växjö och vända det här. Det var ingen jättebra hockeymatch det här, men Växjö kommer undan med hedern i behåll.

Tappade ledningen

Lakers var det spelförande laget under den första perioden, men det dröjde till den andra innan ledningsmålet kom. Bara 30 sekunder in i mellanakten gjorde Liam Reddox 0-1 framspelad av Linus Fröberg.

Man var sedan flera gånger nära 2-0, istället kom 1-1 med knappt 14 minuter kvar av matchen då Lukáš Jašek tog vara på en målvaktsretur.

Nästa vecka spelas returen i Växjö. Bäst av två matcher gäller.

– Jag tycker inte vi får så bra betalt. Vårt powerplay levererar absolut ingenting. Ett eller två mål där hade gett oss ett bättre utgångsläge, samtidigt är det helt okej att komma härifrån med 1-1, summerade Växjö-tränaren Sam Hallam.

– Det är absolut ingen lätt uppgift som väntar. Vi ställs mot ett kontringsstarkt tjeckiskt lag, vi tror inte att det kommer att bli lättare. Vi kommer att möta ett lag som är ännu mer inriktade på att ligga i egen zon och försvara sig och sedan sticker på kontringar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!