Mikael Renberg var tuff i sin matchanalys. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNMikael Renberg var tuff i sin matchanalys. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Mikael Renberg var tuff i sin matchanalys. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sam Hallam ser framemot en tuff returmatch. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNSam Hallam ser framemot en tuff returmatch. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sam Hallam ser framemot en tuff returmatch. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sågningen av CHL: "Det är för dåligt"

Publicerad

Växjö Lakers kryssade i den första CHL-semin av två.

Ett på papperet godkänt resultat.

Men efter matchen i tjeckiska Liberec var dock SVT:s expert Mikael Renberg kritisk.

– Växjö borde ha vunnit med tre mål. Kanske är turneringen för dålig, sa Renberg i livesändningen.

Växjö Lakers förde matchen men släppte en 1-0-ledning till 1-1 i den första Champions League-semin mot tjeckiska Liberec. Efteråt var SVT:s expertkommentator Mikael Renberg minst sagt hård i sin analys.

– Jag är förvånad över att Liberec är i semifinal, de är inte tillräckligt bra. Men jag vet inte, kanske är turneringen inte tillräckligt bra. Jag tycker Växjö är det klart bättre laget men slarvar mycket i avsluten. De borde ha vunnit den här matchen med tre mål, sa han och fortsatte:

– Jag har svårt att se att Liberec ska åka upp till Växjö och vända det här. Det var ingen jättebra hockeymatch det här, men Växjö kommer undan med hedern i behåll.

Tappade ledningen

Lakers var det spelförande laget under den första perioden, men det dröjde till den andra innan ledningsmålet kom. Bara 30 sekunder in i mellanakten gjorde Liam Reddox 0-1 framspelad av Linus Fröberg.

Man var sedan flera gånger nära 2-0, istället kom 1-1 med knappt 14 minuter kvar av matchen då Lukáš Jašek tog vara på en målvaktsretur.

Nästa vecka spelas returen i Växjö. Bäst av två matcher gäller.

– Jag tycker inte vi får så bra betalt. Vårt powerplay levererar absolut ingenting. Ett eller två mål där hade gett oss ett bättre utgångsläge, samtidigt är det helt okej att komma härifrån med 1-1, summerade Växjö-tränaren Sam Hallam.

– Det är absolut ingen lätt uppgift som väntar. Vi ställs mot ett kontringsstarkt tjeckiskt lag, vi tror inte att det kommer att bli lättare. Vi kommer att möta ett lag som är ännu mer inriktade på att ligga i egen zon och försvara sig och sedan sticker på kontringar.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag