Succétränaren Cam Abbott. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNSuccétränaren Cam Abbott. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Succétränaren Cam Abbott. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rögles succé: "Vi kan vinna mot alla"

Publicerad

Rögle lyfter i SHL.

Och nye tränaren Cam Abbott, 34, hyllas efter succéförvandlingen.

– Vi kan vinna mot alla lag i hela Sverige, säger kanadensaren.

Efter en blytung höst ser framtiden ljus ut för Rögle.

För att nya kommandobryggan har fått stil på laget.

Ängelholmslaget tog fjärde raka hemmasegern när man tryckte till seriens formstarkaste lag Brynäs.

Rögle var hetare, vassare och tyngre – och man vann fullt rättvist med 3-1.

– Vi kom ut hårt i tredje perioden, säger Cam Abbott när han i C More-intervjun förklarar var laget återigen tog full pott i Lindab Arena.

Efter en drömstart (Sebastian Collberg) kvitterade Brynäs på en blixtrande omställning (Aaron Palushaj) – och matchen var helöppen fram till sista perioden.

Då satte Rögle in segerstöten.

Bryan Lerg slog till på volley och Taylor Matson skickade in 3–1 i tom bur.

– Vi pratade om att komma ut aggressiva, säger Rögletränaren.

Förklaringen till lyftet

Laget som var uträknat i SHL har lämnat jumboplatsen och siktar nu högre efter att man tagit 12 av 15 poäng.

– Vi tänker positivt och vi har ett gäng på 24-25 som älskar att spela tillsammans. I dag jobbade vi hårt och vi gjorde det hela matchen, säger Cam Abbott.

Rögle har fått tillbaka självförtroendet – för man presterar och levererar mot tunga lag. Fullpoängarna mot HV, Djurgården, Växjö och nu Brynäs säger allt.

– Vi har ett bra lag, jag tror att vi kan vinna mot alla lag i hela Sverige, säger Cam Abbott som hyllas för sitt sätt att leda Rögle.

– Det är kul för mig också. Man måste gilla hockey och det är kul att vinna, säger han.

Abbott är ödmjuk och tackar den trogna publiken.

– Fansen är de bästa i hela Sverige. Vi kommer nära vår publik och vi spelar för dom.

Tuff kritik av Brynäs-tränaren

Brynäs, som hade fem raka före resan till Skåne, lämnade Ängelholm tomhänta.

– Vi möter ett Rögle som är aggressivare än oss, säger coachen Tommy Sjödin till C More – och avslutar med vass kritik mot laget.

– När vi inte gör saker som vi kommit överens om, och vi tvingas tillbringa mycket tid i egen zon, blir det jobbigt att anfalla.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag