Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rögle värvar forward med NHL-meriter: ”Intressant”

Christian Thomas firar ett mål under OS. Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Christian Thomas firar OS-bronset med Kanada. Foto: REUTERS / BILDBYRÅN

Rögle har gjort klart med ett tungt nyförvärv.

Kanadensaren Christian Thomas, 26, ansluter till klubben inför kommande säsong.

– Jag ser det som en intressant möjlighet för mig och min karriär att få spela i den svenska ligan, säger Christian Thomas till Rögles hemsida.

Så sent som i vintras fanns Christian Thomas med i Kanadas spelatrupp som tog brons under OS i Pyeongchang. 

Nu har han presenterats som Rögles senaste nyförvärv. Den 26-årige forwarden presenterades av klubben på torsdagen och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Thomas kommer närmast från spel i AHL med laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Där stod han för 34 poäng på 51 matcher under grundserien.

– Jag har varit i flera olika organisationer redan som proffs och haft en bra karriär så här långt. Jag har funderat på flera olika alternativ men fastnade för Rögle och ser det som en intressant möjlighet för mig och min karriär att få spela i den svenska ligan, säger Christian Thomas till Rögles hemsida.

– Jag gillar att göra mål och är ganska bra på det. Jag skjuter mycket och jag hoppas fortsätta göra mål för Rögle i vinter i en ny liga, säger han till Rögles hemsida.

 

LÄS MER: Rögle-stjärnans besked – nu lämnar han Sverige 

 

Har spelat i tre NHL-klubbar

Den högerfattade forwarden har även flertalet NHL-matcher på sin meritlista. Han plockades av New York Rangers i den andra rundan av NHL-draften 2010. 

Utöver att ha spelat för Rangers har Thomas även gjort flera framträdanden för Montreal Canadiens och därefter Arizona Coyotes säsongen 2015/16.

 

LÄS MER: Röglebacken: ”Ska lyssna på Toronto” 

 

Rögles sportchef Chris Abbott är nöjd över nyförvärvet.

– Christian är en mycket talangfull offensiv spelare, explosiv skridskoåkare med ett snabbt skott. Han tävlar i varje situation vilket är en egenskap jag fäster stor vikt vid. Jag vet att Christian kommer att bli ett spännande tillskott till vår förening och ser fram emot att ha honom hos oss om några veckor, säger Chris Abbott till Rögles hemsida.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!