Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rögle bekräftar – rutinerad center ansluter till klubben

Foto: BILDBYRÅN

Som Kvällsposten avslöjade på onsdagen är centern Matt Anderson klar för Rögle. 

Värvningen av den amerikanske spelaren är nu officiell – och Anderson blir därmed Rögles andra nyförvärv på en och samma dag.

Tidigare på torsdagen presenterade Rögle den meriterade kanadensaren Christian Thomas som en ny spelare till nästa säsong. 

Nu är det även klart och officiellt att Matt Anderson ansluter till Rögle, vilket Kvällsposten avslöjade redan på onsdagen. 

På sin hemsida skriver man den amerikanske centern har skrivit på för spel i Rögle.

– Matt Anderson är en väletablerad SHL-spelare som har precis de kvaliteter jag letat efter till den sista lediga centerplatsen i vår trupp. Han är tävlingsinriktad, har bra karaktär och är en allroundspelare som kan användas till mycket, säger Rögles sportchef Chris Abbott till hemsidan.

”Har något intressant på gång”

Matt Anderson har ett flerårigt förflutet i SHL bakom sig. Han har spelat två säsonger i Djurgården och en i Skellefteå under de senaste tre åren.

Förra säsongen blev till stor del förstörd av skador, men nu ser han fram emot en nystart i Rögle.

– Jag är jätteglad över att få fortsätta min karriär i Sverige och ser fram emot att spela i Rögle som har något intressant på gång. Det är också en möjlighet för mig att få spela i en arena som är en av de absolut svåraste arenor att spela i som bortalag, säger Matt Anderson till Rögles hemsida.

35-åringen spelade i NHL och KHL innan han kom till Sverige.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!