Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Kristianstad med tränaren Mats Lusth fick tillfälligt platsen i hockeyallsvenskan denna säsong när Pantern kastades ut, men tvingades sedan tillbaka till division 1. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNKristianstad med tränaren Mats Lusth fick tillfälligt platsen i hockeyallsvenskan denna säsong när Pantern kastades ut, men tvingades sedan tillbaka till division 1. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Kristianstad med tränaren Mats Lusth fick tillfälligt platsen i hockeyallsvenskan denna säsong när Pantern kastades ut, men tvingades sedan tillbaka till division 1. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Publikvärd attackerades – på grund av programblad

Publicerad

En bortasupporter bad publikvärden om ett programblad under matchen mellan Kristianstads IK och Kallinge/Ronneby.

Något programblad fanns inte – och mannen tog därför strupgrepp på publikvärden.

Nu är han polisanmäld.

– Hon blev chockad och fick smärta i halsen, säger polisens informatör Robert Loeffel till Kristianstadsbladet.

Kristianstads IK vann med 4-3 mot Kallinge/Ronneby i Hockeyettan på onsdagskvällen. Under matchen blev en publikvärd attackerad.

Kristianstadsbladet rapporterar att en man från bortasektionen bad publikvärden om ett programblad och att han så småningom, när han inte fick något, tog strupgrepp på publikvärden.

– Det här hör inte hemma på en hockeyarena. Det är klart att det är för jävligt, säger Kristianstads IK:S tränare Mats Lusth om attacken.

Mannen polisanmäld

Med hjälp av andra publikvärdar och ordningsvakt kunde mannen föras ut från arenan och i efterhand har en polisanmälan gjorts gällande ringa misshandel.

– Vi har nolltollerans mot all fysisk kontakt mot vår personal, och även mot verbala attacker så klart. Det här är inget vi kan acceptera i vår hockeyarena och kan vi få en identitet på den här mannen så kommer vi att ta ett snack med honom också, säger Kristianstads IK:s ordförande Christian Falk till Kristianstadsbladet.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag