Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Osannolika vändningen – efter målvaktsbytet

Publicerad

Växjö låg under med tre mål mot Karlskrona.

Då bytte de ut Viktor Fasth i målet – och vände matchen totalt.

Till slut vann de med 6-4.

– Vi tror alltid att vi ska vinna, säger Växjös Linus Fröberg i Cmores sändning efter matchen.

Början på matchen var inte helt väntad, och Växjö låg i andra perioden under med fyra mål mot ett mot bottenlaget Karlskrona.

Då plockades målvakten Viktor Fasth ut från målet – in kom en annan Viktor men med efternamnet Andrén.

Då vände Växjö matchen totalt. Efter två snabba mål av Linus Fröberg och Joel Persson i den senare halvan av andra perioden blev Karlskrona passivt.

I tredje perioden var upphämtningen att faktum när Linus Fröberg hittade nätet igen och gjorde kvitteringsmålet. Fröberg var framme igen och spelade fram till Andrew Calof som satte 5-4-målet.

Utökade ledningen i slutsekunden

Det blev till slut 6-4 efter att Shinnimin satt pucken i tom Karlskronakasse med en sekund kvar av matchen.

– Det är både och, det är väl det spel vi försökt spela, vara stabilt bakåt men samtidigt ha lite offensiva skills också, säger Växjös tvåmålsskytt Linus Fröberg i Cmores sändning efter matchen.

– Vi tror väl alltid på att vi ska vinna. Det är klart det är tufft med 4-1 men så får vi två snabba och så går vi lite på rus och de kanske blir rädda för att förlora.

Växjö ligger med den här vinsten tre poäng före tvåan Färjestad i tabellen, som förlorade sin match mot Luleå på tisdagkvällen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag