Filip Karlsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Filip Karlsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nytt bakslag för Rögle: Missar hela säsongen

Publicerad

Här är nästa smäll för SHL-jumbon Rögle.

Centern Filip Karlsson, 21, är skadad och missar resten av säsongen.

– Det är riktigt tråkigt att tvingas vara borta så länge och inte kunna hjälpa laget, säger Karlsson till hd.se.

Även om Rögle fått ett lyft när Cam Abbott kom in som tränare har man det tungt i serien.

Problemen ökar i takt med alla skador som drabbat spelarna.

Målvakten Ville Kolppanen är visserligen tillbaka i träning igen, men har en bit till innan han är i spelbart skick.

Det finns ingen prognos på när backen Kevin Gagné är tillbaka.

Almen Bibic är troligen borta i dubbelmatcherna mot HV71 (torsdag och fredag).

Sebastian Collberg får vänta till efter landslagsuppehållet innan han är redo igen.

Och nu kommer beskedet att Filip Karlssons handledsfraktur – han skadade sig i bortamatchen mot Färjestad i mitten av november – kräver operation. 

Läkarnas dom

Läkarnas dom är tydlig: Forwarden tvingas vila upp till fyra månader. Det betyder att säsongen är körd för Karlsson.

– Givetvis hade jag velat vara med på den resan. Jag ska ha gips nästan hela december ut och sedan får jag försöka bygga upp mig igen och se till att allt blir helt bra. Det är det enda jag kan fokusera på nu, säger Karlsson till hd.se

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag