Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Medger efter vinsten: ”Jag hade en del tur”

Leon Bristedt gjorde 2-1-målet.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Rögle vann mot Frölunda.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Efter storförlusten borta mot HV 71 pratade spelarna om ”vad som förväntades” av dem. 

Sen slog Rögle vad matchvinnaren Leon Bristedt beskriver som seriens kanske bästa lag.

– Tejpar man klubban för hårt och blir ängslig och nervös så spelar man inte bra – då förlorar man jobbet, säger han efter matchen. 

Efter en flygande start på säsongen har Rögle landat något och efter förlusten senast mot HV 71 hade man tre raka förluster.

Leon Bristedt berättar själv om mötet spelarna höll dagen före matchen mot Frölunda.

– Vi hade ett bra snack om vad som förväntas av oss för att vinna. Vi var framgångsrika i början av säsongen. Sen kom vi in i en liten svacka, ingen panik. Jag tycker att vi kommer ut starkt efter det, säger han.

”Ingen anledning att vara ängslig”

Och starkt kom Rögle ut, visserligen spräcktes inte Johan Mattssons nolla i Frölunda-målet förrän i den tredje perioden – men de åtta första skotten på mål hade Rögle. 

Då pratar Leon Bristedt om den bristande effektivheten som varit ett ”genomgående tema” under säsongen.

– Det finns ingen anledning att vara ängslig. Visst, vi har inte varit skitbra, men vi älskar att spela hockey, och i slutändan är det bara hockey. 

– Tejpar man klubban för hårt och blir ängslig och nervös så spelar man inte bra – då förlorar man jobbet. Ibland vinner man, ibland förlorar man. I slutändan vill man se till att ha vunnit mer än förlorat.

När 64 minuter och 26 sekunder var spelat hade Rögle gjort två mål – Samuel Jonasson och Leon Bristedt – och Frölunda ett, Joel Mustonen. 

Det avgörande målet kom i ett powerplay för Rögle. Leon Bristedt transporterade puck i offensiv zon och avslutade rappt i närmsta hörnet. 

– Det var lite planerat. Vi ritade på tavlan hur vi skulle göra, men meningen var att hitta en passning, säger han.

– Det var starkt av oss. Vi spelar en bra defensiv och möter kanske ligans bästa lag just nu. 

”Hade en del tur”

Men om Bristedt var matchvinnare på ena hållet var definitivt målvakten Roman Will det åt andra. Keepern räddade 29 skott och utsågs till matchens lirare.

– Jag är glad att vi hittade ett sätt att vinna, publiken var perfekt och vi spelade bra, säger Roman Will och fortsätter med att bedöma sin egen insats.

– Det är svårt, jag menar, jag hade en del tur med två stopar, men ibland du behöver du det. Defensivt spelade vi bra, spelarna hjälpte mig mycket. Hela gruppen gjorde det bra. 

Efter vinsten klättrade Rögle – om än tillfälligt eftersom HV 71 har en färre spelad – upp till en femteplats i tabellen, tre poäng från serieledning.