Karlskronas tuffa helg i Karlstad. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNKarlskronas tuffa helg i Karlstad. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Karlskronas tuffa helg i Karlstad. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Ove Molin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNOve Molin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Ove Molin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Mardrömshelgen: Karlskrona illa ute

Publicerad

Det här kan bli Karlskronas mardrömshelg.

SHL-jumbon hängde inte med när Färjestad snurrade upp tempot.

20 timmar och 30 minuter senare är det dags igen.

Mot samma lag – på samma is.

Hockeyn har ett spelprogram som är lite annorlunda. För Färjestad BK och Karlskrona HK innebär det att man ska mötas två gånger i samma arena inom loppet av 24 timmar.

KHK förlorade rond 1 i Löfbergs arena på lördagseftermiddagen. När matchen slutade kl 17.30 stod det 5-3 på ljustavlan.

Blekingelaget får inte många timmar för återhämtning. På söndagen kl 14.00 är det nedsläpp i precis samma rink.

– Nu ska vi hem och vila upp oss på hotellet och komma hit och vinna i morgon, säger huvudcoachen Ove Molin när han i C More-intervjun analyserar 60 lördagsminuter.

Det räckte inte att Karlskrona blixtöppnade och Carl Persson chockade hemmapubliken när han tryckte in 0-1 redan efter en minut och sex sekunder.

Färjestad var vassa framåt och ökade tempot. När man vevade igång klapp-klapp-spelet hängde KHK inte med.

Färjestad ett skarpare lag

Även om Karlskrona fick kontakt, när Marcus Paulsson skickade in 3-2-reduceringen efter 24 minuter, hade hemmalaget skarpare hockeyhjärnor och vann fullt rättvist.

Efteråt pratade Ove Mohlin mycket om att hans lag blev straffat. Så här sa KHK-coachen till C More: 

– Efter två perioder tycker jag att det många saker som är bra. Smågrejerna som inte är bra blir vi straffade för ordentligt.

– De gör mål i stort på alla de chanserna som de har när de straffar oss. Det är två spelvändningar. Jag brukar sällan säga något, men vi blir otroligt straffade vid några domslut.

– Återigen, jag vill inte stå här och säga att det är därför vi förlorar. Men vi blir straffade, och det är inte bara där. Vi gör egna misstag och blir straffade.

– Det är uppförsbacke hela vägen, konstaterar Mohlin.

Så ska Karlskrona spela

Han är tydlig med vad som krävs för att Karlskrona ska få snabb revansch i rond 2 i Karlstad:

– Vi ska göra ett större kaos hos dom. Vi behöver få in puckarna framför deras mål. De gånger vi gör det är det farligt gång.

– Vi behöver få förståelse för att det är där framme det avgörs. Några av målen får de också göra framför vår målvakt. Där ska det vara soprent.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag