Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö Redhawks ger veteranbacken ledigt

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Det har varit mycket frågetecken runt Jens Olsson i Malmö Redhawks.
Kvällsposten kunde redan den 31 mars berätta att han var på gång bort.

Nu går klubben ut med att veteranbacken har fått ledigt från sommarträningen till 1 juli - och är fri att söka sig till annan klubb. 

Efter en tids ovisshet kring Malmöbacken Jens Olsson går klubben nu ut med informationen att han fått ledigt. 

Veteranen saknades när laget återsamlades på måndagen för att påbörja sommarträningen och på eftermiddagen går det att läsa på klubbens hemsida: 

Med anledning av de frågetecken som finns gällande Jens Olsson vara eller icke varande i Malmö Redhawks gäller följande. Malmö Redhawks är i slutfasen av sin lagbyggnadsprocess inför säsongen 2019-20. Jens Olsson är en parameter i de diskussionerna. Fram till dess att de diskussionerna är avslutade har klubben erbjudit Jens möjligheten att vara ledig fram till den 1 juli. Han har också tillåtelse att söka en ny arbetsgivare. Ny information i ärendet kommer efter den 1 juli.”

Jens Olsson har kontrakt med klubben över nästa säsong men ska enligt uppgifter till Kvällsposten inte finnas med i framtidsplanerna. 

Backen har spelat i Malmö under de senaste sju säsongerna och har varit med på klubbens resa från HockeyAllsvenskan upp till SHL.
Nu ser den tiden ut att vara över.

Blir tredje spelaren med kontrakt att lämna

35-årige Jens Olsson blir den tredje spelaren med kontrakt, som nu ser ut att lämna. I förra veckan blev det officiellt att Cristopher Nihlstorp lämnar för spel i Österrike med Graz, efter att Redhawks köpt ut honom.

Även Anton Öhman försvinner trots avtal.

Kvällsposten avslöjade för en vecka sedan att Öhman är klar för spel i MoDo kommande säsongen. Men Örnsköldsviksklubben har inte gjort det officiellt än.