Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Krislaget lämnar hockeyallsvenskan

Panterns Valtteri Ilomäki och Nicklas Jadeland i januariFoto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

IK Pantern har inte lyckats inte få ihop pengarna som krävs för att behålla elitlicensen.

Nu väntar i bästa fall tvångsnedflyttning till Hockeyettan. 

”Det blir inget spel i hockeyallsvenskan kommande säsong” skriver klubben på sin hemsida. 

Allt sedan årets ishockeysäsong tog slut för IK Pantern har klubbens framtid varit oviss.

Klubben klarade visserligen av att säkra kontraktet i hockeyallsvenskan utan något kvalspel men på grund av den bristande ekonomin har det ändå varit oklart i vilken serie Pantern ska spela i nästa säsong. 

Nu står det klart att det inte blir i allsvenskan.

IK Pantern skriver på sin hemsida att en lösning var färdig i måndagskväll med en budget för den kommande säsongen. Men sedan onsdag har de tilltänkta investerarna ”gått upp i rök” och varit okontaktbara.

Pantern lämnar HA – Almtuna tar platsen

Pantern skriver på sin hemsida att de nu budgeterar för spel i Hockeyettan den kommande säsongen.

”Men även det kräver en ansträngning. Nu när Ungdomsverksamheten äntligen har fått en struktur och meriterade ledare har anslutit vill vi givetvis klara av detta”, skriver IK Pantern på sin hemsida.

Investeraren Hugo Stenback har enligt Pantern varit vilig att bidra utöver sina tidigare bidrag till klubben. Men han har inte varit intresserad av att ensam finansiera verksamheten och eftersom klubben inte lyckats hitta några andra investerare har ekonomin därför inte gått att få ihop.

”Det lokala näringslivet i Malmö har inte varit tillräckligt intresserat av att hjälpa till och rädda Pantern vilket så klart är en stor besvikelse,” konstaterar klubben. 

Sedan det stod klart att Pantern står inför tuffa ekonomiska utmaningar har klubbens supporterföreningen Black Pantern samlat ihop pengar. Vid sin senaste uppdatering hade supporterföreningen samlat ihop 22 000 kronor. 

”Oavsett allt vill jag rikta en stor eloge och ett stort tack till sponsorer, finansiärer, supportrar, ledare och spelare och alla ideella krafter som ställt upp under säsongen för klubben”, skriver ordförande Peter Nilsson på Panterns hemsida.

Precis som planerat håller Pantern årsmöte för sina medlemmar den 4 juni.

Almtuna bekräftar att de tar Panterns plats i hockeyallsvenskan.