Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: IK Pantern begärs i konkurs

Foto: BILDBYRÅN

Krislaget IK Pantern begärs i konkurs.

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande på fredagen.

”Det här var absolut det sista jag ville skulle hända”, skriver klubbens ordförande Peter Nilsson i pressmeddelandet. 

För en vecka sedan meddelade IK Pantern att klubben lämnar Hockeyallsvenskan på grund av den dåliga ekonomin i föreningen.

Där och då var siktet inställt på att börja om i division 1.

Men så ser det inte ut att bli.

IK Pantern begärdes nämligen i konkurrs på fredagen. 

”Idag har jag varit tvungen att lämna in en konkursansökan för IK Pantern. Situationen har tyvärr blivit så illa att det inte går att fortsätta längre,” skriver klubbens ordförande Peter Nilsson i ett pressmeddelande. 

Panterns ekonomiska problem är knappast nya utan har tvärtom varit ständigt närvarande sedan klubben tog steget upp i allsvenskan. 

”Vår likviditet har varit tuff under hela säsongen eftersom vi startade med ett stort minus och med svåra förutsättningar,” skriver Peter Nilsson.

Räddningsförsöket sprack i onsdags

Inom IK Pantern har det länge pågått flera olika försök att rädda klubbens ekonomi. Så sent som i början på förra veckan såg det ut som att Pantern skulle kunna spela kvar i allsvenskan och som att det fanns en lösning på klubbens krisande ekonomi.

Men räddningen sprack när investerarna gick upp i rök. 

Sedan dess har arbetet fortsatt. 

Investeraren Hugo Stenbeck har varit villig att gå in med halva den summan som IK Pantern har behövt för att överleva. Men pengarna har uteblivit eftersom ingen annan har varit villig att gå in med den andra halvan. 

”Det här var det absolut sista jag ville skulle hända och för er som inte vet så vill jag säga att jag har gjort allt som står i min makt för att försöka hitta en lösning för IK Pantern, även Hugo har varit i Malmö vid flera tillfällen vid flera tillfällen i möten och samtal. Han har också sagt att han kan betala in hälften av behovet om någon annan också ställer upp. När det sista försöket i söndags sprack insåg både jag och Hugo att detta inte kommer gå att rädda, tyvärr får vi lida för gamla synder i föreningen, både ekonomiska och relationsmässiga,” skriver ordföranden Peter Nilsson, och tillägger: 

”Historien sänker IK Pantern i dag.”