Ilskan efter attacken: "Är fegt och ynkligt"

Mats Lusth.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En tuff tackling av förre KIK-spelaren Niklas Lindmarks på Sanny Karlsson har fått Mats Lusth att ilska till rejält. 

Kristianstadstränaren kallar händelsen "ett rent jävla överfall" och öser kritik över Lindmark, som nu spelar för Hudiksvall. 

– Vi kunde inte ha kvar honom, han tog massa korkade utvisningar och skadade laget för mycket med sådana jävla grejer, säger Lusth till Kristianstadsbladet

Det var i matchen mellan Hudiksvall och Kristianstad i Allettan som Sonny Karlsson blev liggande på isen och därefter tvingades åka till sjukhus med befarad hjärnskakning efter en tuff tackling av förre KIK-spelaren Niklas Lindmark. 

Efter matchen rasade KIK-tränaren Mats Lusth. 

– Det är ett rent jävla överfall och det är inte förvånande att det är just han som gör det. Det är fegt och ynkligt. Vi kunde inte ha kvar honom, han tog massa korkade utvisningar och skadade laget för mycket med sådana jävla grejer, säger Lusth till Kristianstadsbladet. 

– Jag har sett reprisen och det är bedrövligt. Han kommer från blindside och sätter upp armbågen rätt i huvudet på Sonny. Det måste bli en lång avstängning om man ska tolka hur sådana här saker sköts i SHL och allsvenskan, fortsätter han. 

Lindmark: "Det får stå för honom"

Niklas Lindmark, som lämnade Kristianstad i början av året, är ångerfull i  Kristianstadsbladet. 

– Jag hoppas verkligen att det är okej med Sonny. Det är aldrig kul när någon blir skadad och jag tyckte om Sonny väldigt mycket när jag var i Kristianstad. Jag har skrivit till honom, det var absolut inte min mening att skada honom, säger han. 

Däremot ger han inte mycket för förra tränarens hårda ord om honom. 

– Det får stå för honom. Jag håller inte med honom för fem öre. Det har inget med varför jag lämnade utan det var på grund av brist på speltid.

Lindmark fick matchstraff för tacklingen. KIK vann matchen på söndagseftermiddagen med 4-1.