Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Zetterbergs nya lyxgård i Skåne

Här paret Zetterbergs nyinköpta hus i Ängelholm. Foto: Goggle
Henrik och Emma Zetterberg har bott i USA i många år. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Paret gifte sig i skånska Mölle 2010. Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX / / SCANPIX SWEDEN
Henrik Zetterberg har nyligen tvingats avsluta sin hockeykarriär. Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

NHL-karriären är över för Henrik ”Zäta” Zetterberg och det bär hem till Sverige för både honom och hustrun Emma. 

Nu har paret köpt ett lyxigt hus i Ängelholm.

– Det en fantastisk skånegård, jag kan bara gratulera köparna, säger mäklaren Catharina Bernstein på Bukowskis Real Estate. 

Henrik Zetterberg meddelade i mitten av september att hockeykarriären är över. Ryggproblemen har blivit oövervinneliga. Och för sajten Hockeysverige.se berättade han då flyttlasset snart går hemåt för familjen. 

– Vi kommer att flytta hem till Sverige, så är det. Nu har jag varit borta här i 15 år vilket gjort att jag tappat mycket och saknat min familj och många av mina vänner. 

– Att få komma hem är något som både jag och Emma ser fram emot och bli en del av det livet igen.

Köpt tomt i Mölle

I slutet av oktober kom det fram vad paret ska syssla med hemma i Sverige. Då visade dokument att Emma Zetterberg köpt en tomt att driva verksamhet på i Mölle hamn. Enligt markanvisningstävlingen ska det bli en baguetteria på tomten. 

– Det är kul. De är starka varumärken som personer och kan locka hit besökare, sa kommunchefen Herman Crespin då till HD

Nu har paret köpt ett hus i Ängelholm, visar offentliga handlingar. 

Mäklaren Catharina Bernstein på Bukowskis Real Estate vill inte prata om vilka det är som har köpt huset i Ängelholm. Men hon bekräftar att huset är sålt. 

– Det är en fantastisk skånegård. Jag kan bara gratulera köparna.

Vad är det för ett område?

– Åh det är väldigt vackert. Det är friheten man är ute efter om man köper hus där. Jag kan tänka mig att man vill komma nära den skånska landsbygden och havet och samtidigt ha nära till bra kommunikationer. 

Henrik och Emma Zetterberg på isen i Detroit. Men nu går flyttlasset till Skåne. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

”Handgjorda stensättningar”

Huset är 396 kvadratmeter stort och det kostade paret 16,5 miljoner kronor. Säljare är det Helsingborgsbaserade företaget Kaabs Project AB. Tomtarean är 3670 kvadratmeter. 

”Hela byggnaden är uppförd i gammal skånsk traditionell byggnadsstil. Utmärkande för skepnaden är den vitputsade fasaden och det vackra tegeltaket”, skrev mäklaren Bukowskis Real Estate i annonsen. 

”Här finns pool och poolhus, och flertalet vackra stenbeläggningar och planteringar. Allt är upplyst, även detta specialgjort för att fullborda upplevelsen kvällstid.”

Emma blir rikskänd i ”Robinson”

Emma Zetterberg, före detta Andersson, kommer ursprungligen från Ängelholm och blev rikskänd när hon var med i succédokusåpan Expedition Robinson. 

"Robinsons-Emmas" karriär fortsatte som framgångsrik programledare i tv, och hon gav även ut ett par skivor. 

2010 gifte hon sig med hockeyproffset Henrik Zetterberg, på 37-åringens meritlista finns bland annat OS- och VM-guld med Tre Kronor och en Stanley Cup-vinst med Detroit Red Wings. Paret har bott i USA men nu är det alltså dags att flytta hem.