Linus Fröberg gjorde ett av Lakers mål i Bern. Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linus Fröberg gjorde ett av Lakers mål i Bern. Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förlust med mersmak i CHL – bra chans för Växjö Lakers

Publicerad

Förlust mot schweizisk Bern – men ett bra läge inför returen hemma i Småland.

Växjö Lakers riggade för att kliva vidare från kvartsfinalen i Champions Hockey League. 

Trots att Lakers saknade åtta spelare inför sista perioden i Bern, och trots att hemmalaget hade 2-0, kom Växjö tillbaka på ett storartat sätt i Post Finance Arena.

Linus Fröberg lyfte in reduceringen och Robert Rosen tryckte in kvitteringspucken.

Att Bern skickade in 3-2 och avgjorde CHL-fajten sätter inte ner humöret på Växjötränaren Sam Hallam.

– Det var skönt att vi kunde komma tillbaka. Killarna, som satt hemma i Växjö och kollade på tv, får sikta in sig på att träna på bra, säger Hallam till SVT.

Skada som stör Växjö

Det som oroar är skadan på unge stjärnan Elias Pettersson som tvingades avbryta i mitten av matchen.

– En skada på underkroppen. Vi får ta det dag för dag och kika på skadan när vi kommer hem, säger Sam Hallam.

Returmatchen spelas i Vida arena på tisdag nästa vecka

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag