Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Finsk landslagsback förstärker SHL-laget

Publicerad

Tuukka Mäntylä är nu helt klar för Malmö Redhawks.

Backen, med stora landslagsmeriter från Finland, tar sista platsen i lagets truppbygge.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där, säger Mäntylä i ett pressmeddelande.

På tisdagen kunde Kvällsposten avslöja att Malmö Redhawks muntligen kommit överens med Tuukka Mäntylä och att värvningen skulle bli officiell inom kort.

Nu är Mäntylä presenterad.

På sin hemsida skriver Malmö Redhawks:

"I går återsamlades Malmö Redhawks inför den kommande säsongen, men lagbygget var inte fulltaligt. Det är det nu. Den flerfaldigt VM-meriterade backen Tuukka Mäntylä, 36, blir Redhawks sista pusselbit inför SHL- och CHL-premiärerna".

Mäntylä lämnar KHL för Redhawks

Mäntylä lämnar därmed KHL-klubben Kunlun Red Star som han den gångna säsongen gjorde 31 poäng för på 61 matcher.

Mäntylä har tidigare spelat SHL-hockey för både Frölunda och Luleå. Han har dessutom representerad det finska landslaget i över hundra matcher. Så här beskriver han sig själv:

– Jag är en ganska liten spelare, men jag gillar att vara fysisk och spelar större än min storlek. När jag har pucken försöker jag att vårda den och hitta bladen på mina medspelare. Framför allt hoppas jag kunna hjälpa laget.

Mäntyläs kontrakt med Redhawks gäller över hela säsongen och han ansluter till laget i samband med måndagens ispremiär.

– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterlige och nu har vi hittat honom i Tuukka. Han är en rutinerad spelare som är skridskosnabb, stark och väldigt vältränad. Han är tuff att möta och har potential att bli en riktig publikfavorit i Malmö arena. Att han varit i Sverige tidigare, har vetskap om det svenska sättet att spela och dessutom ville komma hit ser vi också som plusfaktorer, säger sportchefen Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag