Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ekman Larssons pappas guldfirande – fontänbad!

Foto: BEAUTIFUL SPORTS/ANDREAS DICK
Foto: MARTIN MEISSNER

VM-guld för sonen Oliver Ekman Larsson. Då tog pappa Patric Larsson bilen ner till torget i Tingsryd, och badade i fontänen, för att fira.

- Jag hade lovat Tingsryds tränare Magnus Sundquist att jag skulle göra det om det blev guld, så det var bara att bjuda på det, skrattar Larsson.

Tillsammans med sonen, Olivers bror, Kevin Ekman Larsson, och några kompisar, satt de hemma i Tingsryd och följde matchen.

- Måste säga att det såg lite halvdassigt ut i den första och andra perioden. Men de spelade upp sig i tredje och på straffarna var det inget snack. Man var lite svettig när Oliver klev in och skulle lägga sin straff, det måste jag erkänna.

När Henrik Lundqvist räddade den fjärde straffen för Kanada, var det bara att sätta sig i bilen och köra ner.

- Mitt på torget. Precis utanför "Börjes". I ett helt öde Tingsryd. Jag sa att va fan, vi kör. Och så blev det, säger Patric Larsson.

Vad sa Kevin?

- Han bara skrattade, och så badade jag. Men ingen annan vågade sig i, säger Patric Larsson, som kommer tillbaka till verkligheten imorgonbitti. Klockan 08.00 stämplar han in på den relativt nya tjänsten, som sportchef i SHL-laget Karlskrona.

"Helt underbart"

Något snack med nyblivne guldmedaljören, Oliver, har det inte hunnit bli.

- Jag skickade ett sms, men jag kommer nog inte få svar på det förrän imorgon gissar jag.

Vilken helg ni haft i familjen. Först signade Kevin i AHL-laget Tucson, och nu vann Oliver VM-guld. 

- Det känns helt fantastiskt. Helt underbart. Kommer vara speciellt att ha båda grabbarna där på andra sidan, men man är så inne i sitt, så det spelar nog inte så stor roll, säger Patric Larsson.