Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Dramatiska slutminuter – Tingsryds svit sprack

Publicerad

Två formstarka lag – men bara en segrare.

Björklöven spräckte Tingsryds svit när man vann med 3-2 i hockeyallsvenskan.

Tingsryd hade fyra raka och Björklöven tre segrar i ryggen.

Det slutade alltså med att Tingsryd lämnade Umeå med tomt bagage.

Men det blev en jämn match.

När hemmalaget satte 1-0 efter 13 minuter tog det inte många sekunder innan Tingsryd kvitterade efter att Mikael Frycklund serverat Daniel Öhrn.

Björklöven slog till igen nästa omgående efter ett mål i snäv vinkel – och ökade sedan på till 3-1 när Mathieu Tousignant satt i utvisningsbåset.

Precis som i första perioden kom en blixtsnabb replik från Tingsryd, den här gången genom Mats Fröshaug.

Slutminuterna i sista perioden blev dramatiska när Tingsryd plockade målvakten Niklas Rubin och spelade sex mot fem under nästa tre minuter. Men hemmalaget stod emot pressen och la beslag på alla tre poängen.

Troja tog tre poäng

Troja, som besegrade Almtuna med 5-3, skuggar nu precis bakom Tingsryd som ligger på elfte plats i serien.

Tor Immo blev stor hjälte i Troja när han tryckte in 4-3 och 5-3 i slutperioden.

Nu väntar ett hett Smålandsderby mellan just Tingsryd och Troja. Matchen spelas i Nelson Garden Arena på onsdag.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag