Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blir årets tränare i Europa – för segern i norska ligan

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fredrik Söderström lurades till en samling med Euro Hockey Clubs i Prag. 

Väl där utsågs han till Årets hockeytränare i Europa - bland annat i konkurrens med SM-guldvinnaren Sam Hallam. 

– Jag blir lite generad när jag pratar om det, eftersom det så klart är stort, säger han till Barometern

Förra IKO-tränaren Fredrik Söderström lurades till samlingen med Euro Hockey Clubs i Prag, Tjeckien där han sedan utsågs till Årets hockeytränare i Europa efter segern i norska ligan.  

Söderström visste förvisso att han var nominerad. 

– Jag funderade lite på varför jag skulle följa med, men tänkte att Prag ska vara en trevlig stad. Med facit i hand borde jag kanske förstått, berättar han för Barometern. 

– Jag blir lite generad när jag pratar om det, eftersom det så klart är stort. Men det ska ses i det skenet av vi (Storhamar) har gjort en fantastisk resa. Vi har vänt fyra-fem tuffa år och vi stod vid konkursens brant. Nu har vi tagit en dubbel i norsk hockey – och jag är en del av det. Sedan är jag den första att säga att det finns tränare som gjort det bättre än mig. Jag har förändrat ett ledarskap och stått för en bra kommunikation. Jag är inte stöddig, men väldigt tacksam, fortsätter han. 

Bland de nominerade fanns även SM-guldvinnaren Sam Hallam. 

Ryktades till Leksand

Innan Fredrik Söderström tog över norska Storhamar var han tränare för Oskarshamn i hockeyallsvenskan. 

Totalt var han huvudtränare för Oskarshamn under sex år. 

Fredrik Söderström ryktades under våren till Leksand men gick i mitten av april ut med att han har som avsikt att fullfölja sitt kontrakt i Norge. Till klubbens hemsida sa han: 

– Det här är och har egentligen inte varit det minsta dramatiskt för mig eller klubben. Omgivningen har en tendens att läsa in lite för mycket. Jag har ett avtal på ytterligare en säsong som jag vill fullföra.....Guldet ska försvaras och CHL ska upplevas. Klubben ska ha rätt tänk för att vara attraktiv. Nu har vi haft goda samtal under de senaste dagarna, så jag ser ingen anledning till något annat än att jag är tränare i Storhamar även kommande säsong. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!