Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backtalangen tillbaka med besked

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Efter fem matchers frånvaro var Moritz Seider tillbaka i matchtruppen för Rögle.

I matchen mot Djurgården stod backtalangen för en stabil insats och bidrog till en hållen nolla.

– Skönt att vara tillbaka med Gélinas igen, det kändes som vi hittade vår kemi väldigt snabbt, säger Moritz Seider efter matchen. 

Den blott 20-årige Mortiz Seider har stått för en stark förstasäsong i Rögle i år med 24 poäng på 31 spelade matcher. Men den tyske försvarstalangen har den senaste tiden missat matcher efter en axelskada. I går mot Djurgården gjorde Seider comeback och hjälpte till att hålla nollan direkt. 

– Det var skönt att vara tillbaka på isen i kväll igen. Det fanns självklart småsaker som jag kan förbättra men allt som allt var jag verkligen nöjd med min insats, säger Seider efter 3-0 mot Djurgården. 

Hittade tillbaka till samarbetet direkt

Den Detroitdraftade backen stod, tillsammans med övriga lagkamrater, pall i ett läge där Djurgården öppnade matchen starkast och pressade på för ett ledningsmål. I stället var det slumpartat mål från Adam Edström som skulle ge Rögle kommandot.

– Det var ett mycket konstigt mål. Det såg ut som den tog en konstig studs i sargen och sen träffar målvaktens skydd eller något. Helt klart så hade vi tur i kväll och vi är verkligen glada att vi fick det där målet och att vi tog hem segern, säger Seider.

Enligt 20-åringen själv så var det, trots en på papperet övertygande seger, inte Rögles starkaste insats för säsongen.

– Stor eloge till grabbarna som kämpar på bra. Det var inte vår bästa match men alla bidrog till defensiven. Vi blockerade mycket skott och vi är glada att vi kunde ro hem segern, säger tysken efter matchen.

Av samarbetet med den tio år äldre backkollegan Éric Gélinas att döma kunde man inte ana någon skadefrånvaro.

- Det var skönt att vara tillbaka med Éric Gélinas igen, det kändes som vi hittade vår kemi väldigt snabbt igen, avslutar Seider.