Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjälten Hamad kan stanna i Malmö FF

AIK-DÖDAREN. Jiloan Hamad har precis tryckt in 1-0 i den andra tilläggsminuten och firar med lagkamraten Simon Kroon. Till höger Nils-Eric Johansson, som inte kan förstå hur hans lag lyckats förlora matchen.
Foto: Nils Petter Nilsson

SOLNA/MALMÖ. Osannolik matchhjälte på tilläggstid och tre poäng med guldsmak.

Då återupptar MFF:s lagkapten Jiloan Hamad, 22, kontraktsdiskussionerna med Malmö FF.

- Vi har snackat vid tre tillfällen och Per Ågren har träffat mina agenter några gånger. Det förs diskussioner nu, säger Hamad till Kvällsposten.

AIK hade fått ett mål felaktigt bortdömt för offside, de hade träffat stolpen och malt ner Malmö.

Då - två minuter in på tilläggs- tiden - gick MFF till ett av få anfall i den andra halvleken.

Ricardinho drev upp längs vänsterkanten, växelspelade med Dardan Rexhepi och fick fram bollen till Magnus Eriksson just utanför offensivt straffområde.

Eriksson sköt ett halvlyckat skott som AIK-målvakten Ivan Turina tappade rakt ut till Jiloan Hamad.

- Jag tänker bara: "jag ska fylla på, så kanske jag får bollen." Sedan studsade bollen mot mig, jag fick ingen riktig träff och sedan studsade den över målvakten, säger matchhjälten som efter matchen medgav att MFF hade haft flytet men också slog fast att laget inte hade någonting att be om ursäkt för.

- Tur förtjänar man. Och vi hade tur i dag i andra halvlek. För oss var det en krigarmatch. Vi bryr oss inte om vi kommer hit och spelar grisfotboll.

"Har det underbart här"

Ni har sex spelare borta, AIK är bättre och ändå vinner ni. Varför?

- Det är en styrka att orka stå emot. När jag tänker tillbaka på året vi vann SM-guld så var det sådana här matcher vi tog segrar i, säger Hamad som har ett kontrakt som går ut efter säsongen och där förhandlingarna med MFF gått trögt.

Något som nu förändrats.

- Jag har suttit ner själv med Per Ågren (MFF:s sportchef, han har varit i Stockholm och träffat mina agenter (Ferhat Cisci och Nenad Lukic) och mina agenter har varit nere i Malmö, säger Hamad som ser ett scenario där han kan tänka sig att förlänga.

- Det är en svår situation men ska jag förlänga så ska det vara enkelt för mig att senare ta steget ut i Europa. Jag gillar Malmö och har det underbart här men jag vill mycket med min fotboll.

Aktuellt med utköpsklasul

Utköpsklausul?

- Det kan vara någon klausul eller liknande, det är det vi snackar om. Det viktigaste är mina chanser att ta mig ut i Europa så småningom. Det är inte lönen som är det viktigaste. Jag är kapten och klubben har redan visat att de tror på mig så de behöver inte slänga upp flera miljoner för att bevisa något. Man blir ändå inte rik på att vara fotbollsspelare i Sverige. De stora pengarna kommer först när man flyttar utomlands.

Ågren: "Det går framåt"

MFF:s sportchef Per Ågren.

- Jiloan är en av de spelare vi förhandlar med. Det går framåt.

Malmö FF vill egentligen inte använda sig av utköpsklausuler och har tidigare bara gjort det med Mathias Ranégie.

- Gör man undantag från det blir det ofta till en regel. Vi har som princip att inte gör sådana saker men det finns andra saker man kan göra i stället för att lösa upp knutarna, säger Per Ågren.

LAGKAPTEN HAMADI MFF - ÅR FÖR ÅR

2008: 1 match/0 starter - 0 mål/0 assist.

2009: 20 matcher/17 från start - 2 mål/3 ass.

2010: 27 matcher/15 från start - 3 mål/5 assist.

2012: 30 matcher/30 från start - 6 mål/9 assist.

2011: 20 matcher/16 från start - 3 mål/1 assist.

2013: 4 matcher/4 från start - 2 mål/1 assist.