Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiske tränaren kan ta över: ”Klubb i ett vägval”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Oscar Lundin, 31, planerar att återvända till SSL-innebandyn efter tre år i Schweiz.

Växjö är ett av lagen som är intresserat av den tidigare Warbergstränaren.

– En spännande klubb som har hamnat i ett vägval, säger Lundin.

Det har varit ett turbulent tränarår inom innebandyn.

Många lag har gjort förändringar under säsongen.

När Oscar Lundin samtidigt aviserat att har för avsikt att flytta hem från Schweiz efter tre år som tränare i Alligator Malans är det inte så konstigt att flera klubbar rycker i honom.

– I och med den tumultartade tränarkarusellen som snurrat finns det givetvis ett intresse. Men om det beror på behovet eller mig som tränare låter jag vara osagt, haha, säger Lundin.

– Det som oroar är dock att få av dessa klubbar tycks ha en tydlig riktning och plan. Det är ett svaghetstecken för svensk elitinnebandy. 

Växjö ute efter Oscar Lundin

Enligt uppgifter till SportExpressen är Växjö ett av lagen som är ute efter Oscar Lundin. 31-åringen är en kandidat att ta över från och med nästa säsong.

Huvudtränaren Christian Guntsch lämnade sitt uppdrag i Växjö i början av januari och sedan dess har assisterande tränaren Johan Schönbeck basat. 

Laget har haft det tämligen jobbigt och ligger för tillfället på nionde plats och är första lag att missa slutspel. Fem omgångar återstår.

– Växjö är en spännande klubb som har hamnat i ett vägval nu. De har goda förutsättningar för att utveckla spelare och arbeta professionellt. Det är självklart en viktig parameter för mig som tränare, säger Oscar Lundin.

Är det helt klart att du flyttar hem till Sverige till nästa säsong?

– Ingenting är helt klart, men jag och familjen prioriterar de alternativ vi har i Sverige. 

Så kommer vi få se dig i SSL i höst, tror du? 

– Om rätt uppdrag med rätt förutsättningar ligger på bordet tror jag det. Jag har följt SSL nära under säsongen och med mina lärdomar från åren här nere skulle det kunna bli intressant.

Oscar Lundin var tidigare tränare för Warberg, då han som 25-åringen blev SSL:s yngste huvudtränare någonsin. Han fick sparken därifrån 2016.

Warberg ska, enligt uppgift, inte vara ett av lagen som jagar Lundin nu.